Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Milanović: Nema predaje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon sjednice Glavnog odbora stranke predsjednik SDP-a Zoran Milanović je poručio kako 'nema predaje' te da njegova stranka 'ne odustaje od skupljanja većine'.

Glavni odbor stranke dao je 'zeleno svjetlo' stranačkom vodstvu da nastavi sa okupljanjem parlamentarne većine za sastavljanje vlade lijevog centra.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Subotnja svađa na političkoj špici Kosor na Milanovića, Milanović na Kosor, Čačić po svima Slika nije dostupna 'Ništa se silom ne može mijenjati' Milanović će potpisati peticiju za referendum o ZOR-u

Na novinarsko pitanje što će reći predsjedniku kada ode na konzultacije, koje bi trebale biti održane danas poslijepodne, Milanović je odgovorio 'Dođite pa vidite'. 

Konzultacije kod predsjednika Mesića najavljene su za 17 i 30 poslijepodne.

'To ćete čuti gore', poručio je Milanović novinarima nakon sjednice Glavnog odbora.

Istaknuo je da je Glavni odbor poslao poruku da je 'SDP dužan i obavezan prema sebi, a posebno prema svojim biračima, ustrajati u okupljanju većine za promjene, za novu hrvatsku Vladu'. 

'To činimo danas, činili smo prije tri tjedna, u izbornoj noći. Idemo u borbu za demokratsku promjenu u Hrvatskoj', rekao je Milanović.

Dodao je kako SDP-ov izborni slogan 'Nema predaje, nema prijevare' nije navijački poklič, već jasna poruka kako nema odustajanja od sastavljanja Vlade, jer to, ističe, želi većina hrvatskih birača koja se na izborima izjasnila za promjene. 'Stranka traži da se borimo svim demokratskim sredstvima, institucionalno, do kraja', rekao je Milanović.

Upitan za komentar na navode prema kojima je koalicija HSS-HSLS blizu potpisivanja koalicijskog sporazuma s HDZ-om, odgovorio je da je u poslu, posebno u politici, bitno donositi odluke i za njih snositi posljedice. 

'Kada se donose odluke treba stajati iza njih i priopćiti
ih javnosti kakve god bile', kazao je Milanović. Milanović je na pitanje je li posljednjih dana razgovarao s predsjednikom HSS-a Josipom Friščićem izjavio kako 'u današnje vrijeme modernih komunikacija to i nije neki problem.'

Novinare je zanimao i stav stranke na prigovore SDP-ovca Mate Arlovića da Glavni odbor nije potvrdio micanje Ljube Jurčića s mjesta SDP-ovog premijerskog kandidata te postavljanje Milanovića na to mjesto. Milanović je rekao da je Jurčić sam donio odluku da više ne bude premijerski kandidat, a da Glavni odbor tek treba donijeti odluku
o mandataru za sastavljanje Vlade na čelu sa SDP-om.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene