Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NESTALA ZMIJA

Gdje je Zoe? Još traje potraga za ženkom kraljevskog pitona koja je odlutala iz dvorišta u Markuševcu

Ženka kraljevskog pitona u ponedjeljak je pobjegla iz svog dvorišta u zagerebačkom Markuševcu. Vlasnici pitona smiruju ljude i tvrde da je zmija potpuno bezopasna. Pozivaju sve - ako je pronađu, da nazovu azil Dumovec.

Još se traga za ženkom kraljevskog pitona koja je u ponedjeljak pobjegla iz doma u Markuševcu. Podsjetimo, vlasnica ju je izvela na sunčanje, a ona je iskoristila priliku za bijeg.

Pročitajte i ovo Ilustracija Traže vlasnika Ogroman piton ušao kroz prozor i napao muškarca: "Zube je zario u moju ruku, potekla je krv. Prikliještio me u kut" Kraljevski piton Bio u lošem stanju Neobičan prizor u Beču: U blizini parkinga pronađen kraljevski piton dugačak metar i pol

Vlasnici pitona smiruju ljude i tvrde da je zmija potpuno bezopasna. Pozivaju sve - ako je pronađu, da nazovu azil Dumovec. Predsjednik udruge Prijatelji životinja Luka Oman rekao je da je problem što u Hrvatskoj ne postoji pravilnik o kućnim ljubimcima, koji bi jasno propisivao uvjete, ali i zabrane za posjedovanje opasnih ili potencijalno opasnih životinja.

"I dalje ju tražim, šetala sam u krug po cijelom kvartu da je nađem", kaže Viktorija Tvorek, vlasnica kraljevskog pitona Zoe. "Da je niti jedan čovjek ne ozlijedi jer to nije potrebno, ona stvarno ne bi ozllijedila čovjeka. Ljudi misle da su ljigave, ali one uoće nisu ljigave, to je kao da diramo kožni stolac", kaže njezin sin Krsto.

"Nemamo uopće pravilnik o kućnim ljubimcima na razini države, gdje je propisano koje se životinje mogu držati kao kućni ljubimci i pod kojim uvjetima", rekao je Luka Oman. Na pitanje može li vlasnica dobiti kaznu, odgovara: "Ona može dobiti kaznu zbog napuštanja životinje, i to do 30 tisuća kuna".


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene