Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Udar na građane

Još jedna usluga naglo poskupljuje, i to do vrtoglavih 150 posto: Obrazloženje? Nema ga

Ministarstvo uprave predložilo je izmjene tarifa javnobilježničkih usluga. Građani će za iste ovjere, upise ili potvrde morati izdvojiti i do 150 posto više novca.

U rujnu dolazi do još jednog poskupljenja - rastu cijene javnobilježničkih usluga. Bilo da je riječ o ovjeri prijepisa ili potpisa, upisu založnog prava za gradnju, rekonstrukciju ili obnovu kuća oštećenih u potresu, potvrdi o ovršnosti rješenja javnobilježnička usluga poskupjet će od 20 do 150 posto.

Pročitajte i ovo Požar na Čiovu - 10 u vrijeme gašenja Prekršio zakon jer je dronom snimao požar: Policija poslala važno upozorenje svim građanima

Najavljeno je to u prijedlogu novih tarifa koji je Ministarstvo uprave i pravosuđa uputilo u javnu raspravu. Posebno je zanimljivo što dokument ne sadrži uobičajeno obrazloženje, već uz sebe ima sažetak, piše Novi list.

U tom sažetku navodi se da javni bilježnici odsad dobivaju niz novih zadataka, kao i da se vrijednost boda za utvrđivanje javnobilježničkih nagrada nije mijenjala od 1994., dok su se troškovi poslovanja uvelike povećali.

Pročitajte i ovo Oružje Naoružani i na pijesku Federalna sutkinja odlučila: Havaji ipak ne mogu zabraniti nošenje oružja na plažama

Što se tiče poskupljenja, cijena većine usluga povećat će se po nekoliko eura, ali građani koji za neki postupak trebaju više radnji to će itekako osjetiti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene