Petar Botteri umjetnički je fotograf o čijim smo fotografijama već ranije pisali. Tako je prizor plime u Starom Gradu na Hvaru obišao cijeli svijet te promovirao našu zemlju i otok Hvar putem društvenih mreža i raznih web stranica.


Najčešći motivi na Petrovim fotografijama su upravo Stari Grad na Hvaru, otok Hvar i grad Split, te Jadransko more, a svojim je radovima osvojio već brojne nagrade, među kojima je i ona današnja. Na najvećem internetskom foto natječaju na svijetu 'Pixoto' osvojio je svoje jubilarno prvo mjesto sa svojom fotografijom 'Pred plimu'.

Vezani članci Snimljen razgovor Matije Posaveca Tajne snimke inkriminirajućih razgovora Posavca i Kobala: ''Evo, ja sam ti donio 10 hiljada. Probaj me, ako kako možeš varijantu...'' Slika nije dostupna FOTO Fotografije Hvara koje su oduševile strance

Osim što je ova fotografija u kategoriji 'Grad, ulica, park' proglašena najboljom među 700 ostalih na tjednoj razini, još je veći uspjeh što je ta ista fotografija sada zauzela drugo mjesto svih vremena u toj kategoriji s više od 70.000 fotografija diljem svijeta.

>> Ova fotografija Hrvatske je obišla svijet!

'Zanimljivo je to da sam ovu fotografiju koja je noćas osvojila tako velike stvari fotografirao sa fotoaparatom koji mi je nakon nekog vremena za vrijeme noćne oluje sa plimom pao u more, pokvario se zauvijek, ali su mi ostale sačuvane zadnje fotografije plime i oluje koje sam s njim fotografirao', kaže Petar Botteri.

U trenutku pisanja ovog članka doznali smo kako je Petrova fotografija dospjela na prvo mjesto svih kategorija. Što drugo reći nego čestitke Petru s najboljim željama za budućnost njegove karijere.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook