Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još jedan odvratan grafit u Zagrebu

Sramotna poruka mržnje prema Srbima tik uz dječje igralište, istražni zatvor za šestero uhićenih zbog transparenta u Kustošiji

Srspko narodno vijeće na Twitteru je objavilo još jedan sramotan grafit s porukama mržnje prema Srbima koji se nalazi tik uz dječje igralište.

Još jedan odvratan grafit s porukama mržnje i pozivom na ubijanje Srba osvanuo je u Zagrebu. U Svetoj Klari u Čavoglavskoj ulici kod dječjeg vrtića na zidu je nacrtano drvo na kojemu su obješeni ljudi te uz to piše "Serbian family tree".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KOMEMORACIJA KOD GRAČACA Pupovac: " I Zagreb i Beograd trebaju se posvetiti nestalima i smanjiti ratne traume" Predsjednik SNV-a Milorad Pupovac Uoči komemoracije u Jasenovcu Pupovac otkrio tko zasigurno napušta Vladu: "Imamo imena, spremni smo za to"

"Kakvi uzori takva mladost. Ne možete prešutjeti partizanski otpor fašizmu u obrazovanju, u politici, u uništavaju spomenika... a onda očekivati hrabre generacije", objavilo je Srpsko narodno vijeće na Twitteru uz fotografiju.

Uz grafit se nalazi i logotip SS-a te poruka "A3A2" ("ACAB - All Cops are Bastards" - "Svi policajci su gadovi", op.a.) zbog koje je novinar Indexa Gordan Duhaček bio kažnjen sa 730 kuna.

U zagrebačkoj policiji kažu kako su zaprimili dojavu i za taj grafit, ali i za onaj koji je u subotu osvanuo u Borovju.

"U tijeku je kriminalističko istraživanje. Obavijestili smo i komunalno redarstvo koje treba ukloniti grafite", rekli su nam u policiji.

Nakon sramotnog transparenta u zagrebačkoj Kustošiji te grafita u Borovju, ovo je već treća odvratna poruka mržnje koja je osvanula na ulicama glavnog zagrebačkog grada.

Podsjetimo, užasna poruka ženama i djeci srpske nacionalnosti u Kustošiji dovela je uhićenja šest osoba zbog kaznenog djela Javnog poticanja na nasilje i mržnju za koje zakon predviđa kaznu do tri godine zatvora. određen im je jednomjesečni istražni zatvor.  

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene