Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PROBLEMI NA TURSKO-GRČKOJ GRANICI

Čelni čovjek za čuvanje hrvatske i europske granice otkrio kakva je situacija s migrantima: "Mi ćemo odgovoriti zahtjevu Frontexa"

Andrija Jarak i Zoran Ničeno
Andrija Jarak i Zoran Ničeno DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Andrija Jarak i Zoran Ničeno Andrija Jarak i Zoran Ničeno Foto: DNEVNIK.hr Zoran Ničeno - 2 Zoran Ničeno - 2 Foto: DNEVNIK.hr Zoran Ničeno Zoran Ničeno Foto: DNEVNIK.hr +0 Migranti putuju u bolji život Galerija 1/4 >>
Migrantska kriza na tursko-grčkoj granici pozorno se prati i u našim sigurnosnim službama. Načelnik Uprave za granicu Zoran Ničeno otkrio je kakva je trenutno situacija na državnoj granici sa Srbijom između Tovarnika i Šida.

Načelnik Uprave za granicu Zoran Ničeno napominje kako pozorno prate situaciju i kretanje migranata te da od Frontexa, Agencije za europsku graničnu i obalnu stražu, primaju svakodnevne informacije o stanju na terenu.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 4 Sporna objava na Facebooku Nova meta Zorana Milanovića: Dnevnik Nove TV provjerio što o njegovim stavovima misle SDP i njegovi partneri Migranti u Grčkoj Nasilje na granici Horor u Grčkoj - Ljude love kao trofeje: "Organizirajte se i uhvatite ih! Planine su ih pune"

"Nacionalni koordinacijski centar je zato i osnovan kako bi pratio situaciju na terenu i kreirao podatke", kazao je Ničeno i otkrio kako je na granici s Grčkom trenutno situacija mirnija nego jučer.

"Jake snage grčke policije uspjele su spriječiti prodor migranata. Frontex je na sastanku Upravnog odbora zaključio kako se trebaju angažirati snage na moru i Hrvatska će odgovoriti tom zahtjevu. Mi smo nominirali jedan brod i osam članova posade, za pomoć na području Lezbosa. Zatraženo je još 100 policajaca za zaštitu granice, gdje ćemo isto tako sudjelovati", napomenuo je.

Nacionalni koordinacijski centar može pratiti sve policajce na terenu, pa i raspored snaga Frontexa, a načelnik Uprave za granicu otkrio je kakva je trenutno situacija na državnoj granici sa Srbijom između Tovarnika i Šida.

"U zadnje vrijeme nije bilo specijalnih pomaka. U Šidu je srpska policija, po našim informacijama, uhitila veći broj migranata zbog remećenja javnog reda i mira. Odvezeni  su prema Makedoniji.

Što se tiče Slavonije, nemamo pokazatelja povećanih kretanja migranata. Imamo u zadnje vrijeme dobru suradnju s BiH policijom, od dolaska novog ministra. Druga je situacija i razmjena informacija. Sa srpskom policijom također redovito komuniciramo."

Napominje kako razgovaraju i s vojskom te da razmjenjuju informacije. Smatra da u ovom trenutku nema potrebe za vojskom na granici.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene