Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

HDZ-ov saborski zastupnik i prvi čovjek šibensko-kninskog ogranka te stranke Ante Kulušić oštro se usprotivio prijedlogu Zakona o strateškim investicijama, tvrdeći da uz aktualnu vlast Hrvatskoj ne trebaju neprijatelji.


Prijedlogom Zakona o strateškim investicijama, Vlada Zorana Milanovića objavila je početak rasprodaje hrvatskih nacionalnih dobara i nacionalnog blaga, ocijenio je danas na konferenciji za novinare u Šibeniku HDZ-ov saborski zastupnik i predsjednik šibensko-kninske županijske organizacije HDZ-a Ante Kulušić.

Dodao je kako Vlada kroz novi prijedlog Zakona o strateškim investicijama želi ozakoniti prodaju hrvatskog bogatstva i to na način da se poslovi sklapaju direktnom pogodbom i bez provođenih natječaja, zbog čega je, smatra Kulušić, zakon štetan i protuustavan.

Vezani članci Sjednica Vlade Vlada oslobađa plaćanja najamnine i naknade za korištenje stanova i poslovnih prostora u vlasništvu RH zbog potresa Radimir Čačić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Radimir Čačić otkrio koga će predsjednik Milanović predložiti za čelo Vrhovnog suda

>> HDZ oštro protiv 'rasprodaje' javnih dobara, Karamarko 'ne bi sad o tome'

Umjesto da vodi računa o tome koliko hrvatskih građana danas živi na rubu egzistencije ili o činjenici da svakodnevno u Hrvatskoj posao izgubi nekoliko stotina ljudi, premijer Milanović brine kako će rasprodati i dati u koncesije hrvatske šume, vode i ostale državne nekretnine, ustvrdio je Kulušić.

Također smatra kako novi zakonski prijedlog daje Vladi ogroman prostor za korupciju i veliku moć koju takva situacija donosi. Želja za vlašću u Vladi, dodao je Kulušić, dovest će do legalizacije potpune rasprodaje svih državnih bogatstava, a ukoliko se Hrvatska ne pobuni protiv novog zakonskog prijedloga, građani se s pravom mogu zapitati jesu li i nacionalni parkovi Krka i Kornati na redu za prodaju.

"Sa skrbnicima kakve Hrvatska ima u aktualnoj Vladi, što će nam neprijatelji", zaključio je HDZ-ov saborski zastupnik i predsjednik šibensko-kninskog HDZ-a. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook