Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dok je HDZ-ov Odbor za gospodarstvo priopćio kako se oštro protivi prijedlogu Zakona o strateškim investicijskim projektima, predsjednik te stranke Tomislav Karamarko tvrdi da HDZ konačni stav još nema.


Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko našao se danas u kontradikciji s Odborom za gospodarstvo stranke kojom predsjeda. Spomenuti je Odbor priopćio kako se HDZ oštro protivi prijedlogu Zakona o strateškim investicijskim projektima koji, kako navodi, pod krinkom 'olakšanja realizacije papirnatog dijela' omogućava i izdvajanja javnih dobara RH koja su posljednja linija obrane hrvatskog suvereniteta.

Vezani članci Tomislav Karamarko (Foto: Dnevnik.hr) Tomislav Karamarko kandidirat će se za predsjednika HDZ-a? Još u kolovozu rekao kako o tome razmišlja Slika nije dostupna Oporbu strah gubitka nacionalnog identiteta, Vrdoljak inzistira: Nema prodaje!

'Nakon neuspjelog, dugo najavljivanog tsunamija investicija javnih poduzeća koji je trebao preokrenuti galopirajuće trendove nezaposlenosti, Kukuriku Vlada po hitnom postupku pokušava progurati zakon koji će omogućiti prodaju javnih dobara privatnim investitorima poput šuma, voda, cesta, poljoprivrednog zemljišta i ostalih nekretnina u vlasništvu države - ne bi li možda oni i pod cijenu prodaje nacionalnog blaga pokrenuli investicijski ciklus', stoji, između ostalog, u priopćenju.

>> Biskupe strah rasprodaje šuma i voda: O tome trebaju odlučiti građani!

No, Karamarko je na proslavi 20. obljetnice vojne akcije Maslenica u Zadru na novinarsko pitanje da komentira prijedlog zakona rekao kako HDZ prijedlog tek treba vidjeti pa će donijeti svoj sud o tome.

'Tvrdim da Crkva isto ima društvenu odgovornost i da je faktor koji mora sudjelovati u kreaciji društvene realnosti, pogotovo kada je u pitanju neka nepravda, nezakonitost, zaštita života itd. Ja mislim da oni imaju pravo prosvjedovati i biti protiv jednog takvog zakona. Moramo vidjeti kako izgleda taj zakon, pa ćemo i mi donijeti naš sud', rekao je Karamarko.

Na dodatni upit reportera Nove TV, Karamarko je bio jasan. 'Moramo vidjeti, proučiti, onda ćemo dati konačan sud, ne bih sad o tome.'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook