Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Jesu li lovci sigurni u hrvatskim lovištima?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U zadnjih mjesec dana u lovu su poginula dvojica muškaraca no sve je proglašeno nesretnim slučajem. U Hrvatskoj je 50 tisuća registriranih lovaca. Provjerili smo kako se trebaju ponašati u lovu na divlje svinje i jesu li sigurni u hrvatskim lovištima.

Za nesmetan lov na područjima za koja se brinu, 872 hrvatska lovačka društva državi su prošle godine platila 27 milijuna kuna. U tim lovištima nitko ne smije loviti bez ispravne izkaznice. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Teško ozlijeđena Umjesto divljači upucao ženu: Hitno prevezena u pulsku bolnicu s teškim ozljedama Propucani lovci (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Opreza nikad dosta Pucao u divlju svinju pa promašio, metak završio u natkoljenici drugog lovca

Iz Lovačkog saveza Hrvatske poručuju nam da se na godinu u prosjeku dogodi od 5 do 10 propucavanja pri lovu. No, nesreća bi bilo i manje kada bi se svi pridržavali zakona.

Naime, Zakon o lovu, donesen prije pet godina, propisuje da svaki lovac, prije nego što ode u lov, mora obući na sebe  fluorescentni prsluk.

A i lovački šešir, prepoznatljiv simbol svakog lovca, dobio je narančastu traku.

Više u video prilogu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene