Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skup projekt, ljudi nespremni

Jesu li Linićeve fiskalne blagajne promašaj?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još samo 16 dana preostalo je do velikih promjena u izdavanju računa. Od Nove godine, poduzetnici će poslovati pomoću fiskalnih blagajni. A to znači da će svaki izdani račun biti evidentiran u Poreznoj upravi.

Čak dvije trećine hrvatskih ugostitelja još uvijek nije potpisalo ugovor o certifikatu. S obzirom da je ostalo još jako malo vremena, lako bi se moglo dogoditi da u nekim kafićima ne popijemo prvu novogodišnju kavu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Skuplja račune i otkriva tko vara: Šest računa u manje od tri sata, svi neispravni! Slika nije dostupna Nemaju novca, interneta... Obrtnici i ugostitelji nespremni za fiskalne blagajne?!

Fiskalizacija je dosta skupa onima koji će morati kupovati potpuno novu opremu, vrijednu i do 7000 kuna. U cehu ugostitelja procjenjuju da bi zbog uvođenja fiskalizacije moglo doći čak do gašenja gotovo 20% ugostiteljskih objekata.

>> Kakve veze ima Voltaire s 'Linićevim' fiskalnim blagajnama?

S druge strane, Vlada se odlučno suprotstavlja dosadašnjem načinu poslovanja na crno. Tako se, primjerice, ne bi više trebalo događati da kafić koji radi cijeli dan s 3 djelatnika na kraju dana prijavi promet od svega stotinjak kuna.

Od 1. siječnja fiskalne blagajne uvode ugostitelji te veliki i srednji poduzetnici. Od 1. travnja zakon se mijenja za trgovce i slobodna zanimanja. Posljednji na redu, od 1. srpnja, mali su poduzetnici i obrtnici. Bez fiskalizacije proći će prodaja na tržnicama, prodaja karata ili žetona, naplata cestarine, poštanski promet, bankovne usluge, uplate za igre na sreću, prodaja putem automata, kao i provođenje zdravstvene zaštite.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene