Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Krede, bilježnice i olovke uskoro bi za školarce mogle postati stvar prošlosti - u škole stižu tableti. Varaždinska 1. osnovna škola već se može pohvaliti da su joj tableti u učionicama.


Učenje engleskog jezika lakše je uz pomoć tableta. Uvjerili su se u to učenici 3. b razreda 1. osnove škole Varaždin. Na oglednom satu uz pomoć tableta mali su školarci mogli vidjeti kako nastava funkcionira u zemljama Europske unije. 'Vrlo je korisno, djeca su motivirana, zanimljivo im je i puno radije rade i zanimljivije im je puno nego nastava klasična kao što smo radili', kaže učiteljica Tea Pavičić.

VELIKI USPJEH Zahvaljujući hrvatskom znanstveniku mobitele ćemo puniti BEŽIČNO!

Vezani članci Miroslav Škoro (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Miroslav Škoro: ''Svaka moja pjesma je predizborna kampanja'' Ministrica Blaženka Divjak želi ograničiti opravdavanje sati putem ispričnica (Foto: Dnevnik.hr) Kad roditelji lažu za svoju djecu: Ministrica želi ograničiti broj ispričnica, liječnici se bune - ''Taj se problem ne rješava u ordinacijama''

Tableti su im do sada služili za igru, a uskoro će ih koristi i u školskim klupama. Prvi sat održala je gošća iz Slovenije. 'Tableti su dobri zato što su intuitivni. Lako se njima služiti, koriste se prsti. Drugo imamo programe koji mogu biti korisni za različite predmete', kaže Viljenka Savli, glavna predavačica Erasmus projekta iz Slovenije.

Vrijednost projekta je 300 tisuća eura koji će pomoći da svaki školarac na svom stolu od iduće godine ima tablet.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook