Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Porod u automobilu

Filmski porod na splitskim cestama: "Nakon poziva hitnoj, supruga je počela rađati i hvatati bebu s obje ruke. Ona je heroj, a ne ja"

Mali Niko rođen u automobilu na putu do bolnice
Mali Niko rođen u automobilu na putu do bolnice Foto: DNEVNIK.hr
U srijedu navečer na cesti u Splitu odigravala se prava drama. Mali Niko požurio je iznenaditi svoje roditelje. Iako je njegovoj majci termin poroda bio tek za desetak dana, ona se porodila - u njihovu automobilu.

Fizioterapeut Gordan Vuković svoju je suprugu vozio u splitsku bolnicu. Kaže da ono je što im se dogodilo na putu do bolnice - poput scena iz filmova.

"Moja supruga rodila je u autu. To je bilo poput scena iz filmova u kojima žene rađaju u avionu, brodu ili u automobilu", počinje svoju priču otac malenog Nike.

"Rađala je i hvatala dijete s obje ruke da ne padne. Ja sam s jednom rukom držao volan jer smo bili u vožnji prema bolnici, a s drugom hvatao dijete", uzbuđeno opisuje Vuković za DNEVNIK.hr.

"Moja žena je pravi heroj, a ne ja"

Kaže da je mali Niko rođen u Nissan Qashqaiju, negdje iza 20 sati.

"Sto metara ranije rekla mi je da joj je vodenjak puknuo. Zvao sam hitnu, dogovarali smo na kojem semaforu ćemo se susresti, da je preuzmu. No, nije bilo vremena. Par sekundi nakon što smo završili prvi razgovor, dijete je već krenulo van. Nevjerojatno je to bilo za vidjeti, na suvozačevom sjedištu bilo je plodne vode i sukrvice", kazao je Vuković.

Kad su digli malenog Niku, on je zaplakao. Tata, koji je i sam u medicinskoj struci i ima svoj Fizio centar, na prvi je pogled procijenio kako beba ima dobru boju.

"Žena me pitala jel diše. Rekao sam joj da diše i da je sve u redu", rekao je Vuković i dodao da je na mobitelu ponovno imao hitnu te da su mu rekli da bebu utopli do njihova dolaska.

"Moglo je tu biti svega. Srećom, bilo je sve ok, skinuo sam jaknu i omotao je oko malenog. Moja žena je pravi heroj, a ne ja. Nije ni jauknula, rađala je i hvatala dijete s obje ruke, da ne padne sa sjedišta", govori uzbuđeno Vuković.

Slijedio je drugi poziv

Nakon prvog poziva hitnoj i nakon što je njegovoj supruzi Jeleni puknuo vodenjak, kaže da mu je mobitel ispao u plodnu vodu na suvozačevom sjedištu i pukom srećom nije se ugasio. Zvali su drugi put hitnu.

"Hitna je nakon drugog poziva i nakon što je moja žena rodila stigla za par minuta", navodi i dodaje da nije isto hoće li pomoć stići za pet ili trideset minuta. Vuković kaže da je brojao sekunde.

Mali Niko rođen je deset dana prije termina kojega su liječnici izračunali. Dugačak je 48 centimetara, ima 3,300 kg i zdrava je beba koju su porodili roditelji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna rastopile se utičnice i telefon Munja udarila u kuću kod Splita: "Bacilo je ženu i mene kao da smo od kartona, bila je to abnormalna plava eksplozija"

Pročitajte i ovo Njegovateljice, ilustracija MANJAK OSOBLJA Splitska bolnica zapošljava 50 njegovateljica. Uvjet - osnovna škola i položen tečaj

U ime cijele obitelji zahvaljuje svim prijateljima i poznanicima koji su mu od vijesti da je postao tata čestitkama užarili telefon.

Zahvaljuje se i Općini Širobuja iz koje su poručili da je Niko prvo dijete rođeno nakon dugo, dugo vremena te da će malenom Niki stići poklon.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene