Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uvjetno osuđen na dvije godine zatvora

Jelavić se nagodio i u četvrtak izlazi na slobodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nikica Jelavić se nagodio s tužiteljstvom i sudom da mu se uz priznanje izrekne kazna od dvije godine uvjetno na tri godine. Nagodba će postati pravomoćna kada Jelavić uplati 100.00 eura, što je iznos koji je obrana sam predložila.

Očekuje se da će nagodba stupiti na snagu u četvrtak kada bi Jelavić i napustio svoj njemački zatvor. Jelavić je u sudnicu bio doveden uz visoke mjere osiguranja, s lisicama na rukama i nogama.

Pročitajte i ovo Josipa Pleslić Sve objasnili Oglasio se USKOK: Komentirao je li Pleslić nudio nagodbu ako optuži Turudića i jesu li oni izvor spornih poruka Ilustracija Nagodba obitelji s hotelom Djevojka (19) umrla u hotelskom zamrzivaču, neki su detalji užasno bizarni: "Ne mogu shvatiti..."

Nikicu Jelavića, koji je u srpnju prošle godine na osnovi međunarodne tjeralice uhićen na slovensko-hrvatskoj granici te je nakon toga isporučen Njemačkoj, optužuje se da je na osnovi lažnih dokumenata i lažnih izjava svjedoka od savezne pokrajine Bavarske zahtijevao za vrijeme provedeno u istražnom zatvoru odštetu u visini od 530.000 eura.

Državno odvjetništvo je ustvrdilo da se Jelavićev zahtjev za odštetu temelji na krivotvorenim dokumentima kojima je optuženik njemačke vlasti pokušao uvjeriti da mu je za vrijeme boravaka u istražnom zatvoru u Kemptenu, gdje mu se 2004. sudilo zbog pljačke draguljarnice ali je oslobođen optužbi, propalo nekoliko unosnih poslova.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene