Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nikica Jelavić pušten je iz policije, nakon što je cijelu noć i dan proveo u prostorijama PNUSKOK-a.


'Mogu vas izvijestiti da je kriminalističko istraživanje u tom dijelu završeno te da je gospodin Jelavić pušten na slobodu.
Nismo utvrdili osnovane sumnje za bilo koje kazneno djelo', rekla je Aleksandra Ljuba iz Odnosa s javnošću MUP-a.

Vezani članci Slika nije dostupna Žalba na oslobođenje Nikice Jelavića Slika nije dostupna 'Jelavić? On je brižan otac četvero djece i doktor veterine'

Jelavićev odvjetnik, Milenko Umićević, dao je izjavu medijima u ime svog klijenta. Rekao je kako je Jelavić na informativnom razgovoru u policiji davao iskaz u vezi pokušaja ubojstva Dušana Miljuša i Josipa Galinca. U vezi napada na Galinca rekao je kako o tome ne zna ništa te da je u to vrijeme bio u zatvoru u Njemačkoj.

'Zahvalan sam Miljušu'

Što se tiče napada na Miljuša, rekao je da ga dobro poznaje iz kvarta i da mu je zahvalan jer se, zahvaljujući njegovom istraživačkom novinarstvu, u postupku protiv njega zbog pokušaja ubojstva Vjeke Sliška, došlo do svjedoka koji su bitno doprinijeli utvrđivanju činjeničnog stanja na temelju kojega je Jelavić oslobođen optužbi.

Jelavić je, inače, jučer u 16.40 sletio u Zagreb iz Sarajeva. Ubrzo nakon što je zadržan na aerodromu, odveden je u PNUSKOK. Kroz staklo je mahnuo svom odvjetniku i ubrzo nakon toga ga je odveo policajac te je zadržan.

>> Jelavić prespavao u pritvoru

Jelavića, kao i njegovog kolegu Zorana Pripuza, policija je htjela ispitati u sklopu akcije Šok 3. No, tijekom spektakularnih privođenja obojica su bila na putu. Pripuz se policiji javio krajem prošlog tjedna, a nakon noći provedene u PNUSKOK-u pušten je na slobodu.