Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Splitska policija traži tri muškarca koje je sudionik subotnje Gay Pride povorke u Splitu prijavio za vrijeđanje i prijetnje smrću.


30-godišnjak je prijavio policiji da su mu u prošlu subotu nakon povorke, iza 22 sata, na kućna vrata njegova stana došle njemu nepoznate osobe vrijeđajući ga zbog sudjelovanja u povorci te mu prijeteći smrću, doznaje se iz splitske policije, koja traga za nepoznatim osobama.

Vezani članci Policija, ilustracija Zbog pokušaja iznude uhićen Jerko Malvasija, čovjek koji je izbjegao napad Filipa Zavadlava Policija, ilustracija Na Klisu pronađeno tijelo, navodno je riječ o nestalom muškarcu iz Splita

>>Povorka ponosa 15.lipnja pod sloganom:'Ovo je zemlja za sve nas'

Na portalu Queer.hr ranije su objavili da je voditelju javnog okupljanja Split Pride 2013 pred zgradu tada došla skupina muškaraca, te su mu pozvonili na portofon predstavljajući se kao susjedi koji su zaboravili ključ. Isto su napravili i pred njegovim kućnim vratima.

Kada je otvorio vrata, jedan od napadača je u vrata udario nogom, a ostali su počeli vikati, no on je uspio zalupiti i zaključati vrata, koja su napadači pokušavali srušiti nogama. Cijelo to vrijeme su mu uzvikivali pogrdne riječi te mu prijetili da će ga ubiti.

Iz udruga Iskorak i Kontra, organizatora splitskog Pridea, od splitske su policija zatražili da odlučno reagira te pronađe i procesuira napadače, ali i zaštiti LGBT osobe u Splitu.(HINA)

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook