Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zagreb Pride

Povorka ponosa 15.lipnja pod sloganom:'Ovo je zemlja za sve nas'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na temu obrane Ustava i pod sloganom 'Ovo je zemlja za sve nas' ove subote 15. lipnja na Trgu žrtava fašizma, održat će se dvanaesta Povorka ponosa LGBTIQ osoba i obitelji Zagreb Pride 2013.

Organizatori Povorke ponosa Zagreb Pride 2013. pozivaju sve građane, nevezano za njihovu seksualnu orijentaciju, rodni identitet, rodno izražavanje i bilo koju drugu osnovu, da iskažu podršku i solidarnost u zagovaranju jednakosti, dostojanstva i ravnopravnosti svih lezbijki, gejeva, biseksualnih, transrodnih, interseksualnih i queer osoba i njihovih obitelji - dolaskom na Povorku ponosa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kraj mračnog doba Počinje Mjesec ponosa: Zagreb Pride poručuje da neće posustati u svojoj borbi Slika nije dostupna Jubilarni Zagreb Pride 2016. Povorka ponosa stigla na Ribnjak na čelu s Rankom Ostojićem: 'Ovo je moja Hrvatska. Još Hrvatska ni propala'

>>Bauk: Zakon o životnom partnerstvu će uređivati samo materijalna prava

'Ovo što sada proživljavamo i što ćemo preživjeti događa se samo jednom u životu. I u tome nismo sami. I zato poručujemo svima da ne smijemo odustati, da ne dopustimo da mržnja postane obiteljska vrijednost', piše u proglasu objavljenom na interenetskim stranicama Zagreb pridea.

>>'Drago mi je da se svijet mijenja, ali još ima onih koji ni ženama ne daju pravo glasa'

Poručuju kako je 'vrijeme da kažu kako više neće slušati one koji im popuju da njihove obitelji ne postoje, da postoji samo heteroseksualni svemir, da su građani i građanke drugoga reda, gosti u vlastitoj zemlji ili 'nešto drugo'.

'Mi smo ti koji krojimo vlastite živote, mi smo ti koji imamo pravo zaštititi svoje obitelji i svoju djecu, djecu koja su na svijet došla odlukom nas roditelja; bilo dogovorom, planiranjem, posvajanjem, nekim prethodnim heteroseksualnim iskustvom, donacijom sperme ili umjetnom oplodnjom. Ta se djeca od svojih vršnjaka razlikuju samo u jednoj stvari: prihvaća li ih društvo i štiti li ih država', ističe se u proglasu.

Iz Zagreb pridea napominju i da je isticanje tri zastave duginih boja, međunarodnog simbola LGBT i Pride pokreta i jedna zastava Zagreb Pridea koje vijore na Trgu bana Jelačića važno za hrvatsku LGBTIQ zajednicu, jer zastavama simbolički poručuju da 'smo ovdje, da nas ima svugdje, da imamo pravo na javnost, da je Zagreb naš grad, Hrvatska naša zemlja, i da u njima živimo i želimo živjeti slobodni od diskriminacije i neravnopravnosti'.

>>Baldasar: Split je jednom pogriješio, ali mislim da je to danas ispravio

Povorka ponosa Zagreb Pride LGBTIQ osoba nakon okupljanja na Trgu žrtava fašizma proći će kroz centar Zagreba, a skup će završiti u parku Zrinjevac. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene