Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gradska skupština prihvatila je jednoglasno izmijenjeni prijedlog odluke o izradi Urbanističkog plana uređenja Studentskog kampusa Borongaj.


Jedina točka dnevnog reda zbog koje je i održana izvanredna sjednica, danas je prošla bez puno rasprave. Amandmanima koje je donijela Skupština, onemogućeno je da se na Borongaju grade stanovi za prodaju, građevine više od devet katova, a eventualni hosteli i hoteli služiti će isključivo za potrebe kampusa, a ne u komercijalne svrhe.

>>
Bandić o kampusu Borongaj sutra na sjednici Skupštine

Raspravljali su tek gradonačelnik Milan Bandić i zastupnik Jurica Meić koji je gradskim vlastima zamjerio prošlotjednu prekasnu dostavu materijala na skupštinske klupe. 'Usvajanje amandmana pokazalo je da je prošlotjedna odgoda rasprave o ovom planu te sazivanje izvanredne sjednice imalo smisla', kazao je Meić gradonačelniku. Dodao je i kako je prihvaćanjem amandmana potvrđeno da prošlotjedni prijedlog nije bio dobar.

>> Bandić izvan sebe: Skupština mu opet blokirala projekt

Veću raspravu izazvalo je (ne)donošenje odluke o rebalansu proračuna zbog čega je GO HNS-a sazvao i konferenciju za novinare. 'Imali smo želju da se riješi gorući problem u gradu, a to je proračun. To je trebalo staviti na dnevni red. Međutim vodi se dvostruka bitka između zastupnika i gradonačelnika, a u kojoj su najveći gubitnici građani',  kazao je HNS-ov Dragan Kovačević. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Vezani članci Slika nije dostupna Čović o ZET-u: Uvjeren sam da će Skupština odbiti bandićev prijedlog Slika nije dostupna Bandić nezadovoljan prijedlogom ugovora o gradnji 'Arene Zagreb'