Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kajin izjavio

'Jedino prijevremeni izbor mogu državu izvući iz krize'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
IDS-ov saborski zastupnik Damir Kajin na današnjoj je konferenciji za novinare u Pazinu ustvrdio kako jedino prijevremeni parlamentarni izbori mogu izvući Hrvatsku iz recesije jer, kako je rekao, 'ova Vlada kontinuiteta ne može doći do političkog mira koji je zemlji najpotrebniji za izlazak iz krize'.

'Osobno sam za prijevremene izbore i to čim prije tim bolje, jer želim vjerovati da bi se nakon toga došlo do tri godine političkog mira, kada bi se moglo nešto ozbiljno dogoditi s hrvatskim gospodarstvom', rekao je Kajin. Za pet godina vanjski će dug Hrvatske premašiti 65 milijardi eura i nitko ne smije u takvoj situaciji bježati od odgovornosti, ni budući predsjednik države, ni Vlada niti Sabor, rekao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poruka iz Istre 'Sanaderove ulizice će dobro proći i kod druge vlasti' Slika nije dostupna Kajin ne odustaje od kandidature 'Ja sam bio uz narod, drugi uz Tuđmana ili nigdje'

>> 80 posto ekonomista tvrdi da je recesija gotova!

Govoreći o tužbi i protutužbi za genocid, istaknuo je kako je nakon sramotne presude Međunarodnog suda u slučaju Srebrenice svima u Hrvatskoj jasno da tužba za genocid protiv Srbije neće uspjeti. 'Osobno sam da se od naš tužbe odustane jer za šest mjeseci, godinu ili dvije to će se i dogoditi. Protutužba Srbije je također osuđena na neuspjeh kao i tužba i to znaju i Tadić i Josipović i Kosor', kazao je i naglasio kako je on za odustajanje od tužbe ne zbog srpske protutužbe, već zbog ubrzanja povratka, pomirenja i gospodarske suradnje. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene