Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Je li Ovčara prikladno mjesto za prosvjed?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Vukovaru je došlo do novih sukoba. Ovaj put zbog odluke Josipa Kokića da zbog izostanka referenduma za NATO štrajka glađu i to kod spomenika žrtvama masakra na Ovčari.

Kokićevom prosvjedu oštro su se usprotivili u Hrvatskom društvu logoraša. Od Sabora traže da zakonom zabrani bilo kakva okupljanja na tom, kako kažu, svetom mjestu. 

Pročitajte i ovo Dragutin Guzovski - 2 TUŽNA SUDBINA Bivši logoraši vode pravnu bitku protiv Srbije: "Utamničili su nas i radili s nama što su htjeli" Slika nije dostupna Društvo logoraša pozvalo institucije da intenziviraju istragu protiv zločinaca

'Kakve veze ima Ovčara s ulaskom u NATO. Neka ide na Markov trg pa tamo prosvjeduje', kaže Zdravko Komšić, jedan od bivših zatočenika srpskih logora.

Kokić je danas s Ovčare preselio u središte Vukovara, gdje, rekao je, od večeras prestaje uzimati i vodu. Tvrdi da je do sada u pet dana štrajka izgubio osam kilograma.

No u društvu logoraša sumnjaju u Kokićeve namjere. tvrde kako je on preko dana na Ovčari, a navečer u hotelu, te da tamo pije i jede normalno.

No dok Kokića, prema njegovom prijedlou, ne pregledaju liječnici kako bi utvrdili štrajka li zaista glađu ili ne, Sabor će morati razmotriti zahtjev Društva logoraša. Za njih Ovčara nije mjesto za manifestacije. Zakon će morati donijeti odluku o tome.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene