Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Saborski odbor traži istraživanje susreta Zagorca i Perkovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski odbor za nacionalnu sigurnost danas je od glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića i Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) zatražio da utvrde je li na bečkom susretu savjetnika Predsjednika Republike Saše Perkovića i generala Vladimira Zagorca bilo prekoračenja ovlasti, odnosno protuzakonitog postupanja.

Rekao je to predsjednik Odbora Ivan Jarnjak, na konferenciji za novinare nakon za javnost zatvorene sjednice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ana Mariju Getoš tuži i Sanja Sarnavka Slika nije dostupna O kome su govorili Zagorec i Perković?

Jarnjak je podsjetio da je sjednica sazvana na zahtjev Kluba HSP-a, koji je zatražio da se utvrde činjenice vezane uz susret u Beču, kako bi se zadovoljio interes javnosti, a slučaj iz zone medijskih špekulacija vratio nadležnim institucijama.

Iako je HSP tražio da se na današnju sjednicu pozovu Bajić i
ravnatelj SOA-e Tomislav Karamarko, to nije učinjeno, a Jarnjak je objasnio da "u ovom trenutku nije bilo razloga da ih se poziva".

Rekao je da je Odbor konstatirao da je interes javnosti za ovaj slučaj izuzetno velik, da se "spominje djelovanje obavještajnog podzemlja i napadaju institucije države", te da je potrebno slučaj "kanalizirati prema nadležnim institucijama".

Odbor je zato od SOA-e i Bajića zatražio da utvrde sve činjenice, odnosno je li bilo prekoračenja ovlasti i protuzakonitog djelovanja u susretu Perkovića i Zagorca, kazao je Jarnjak, te dodao da će se Odbor žurno sastati čim budu gotova izvješća, bez obzira na godišnje odmore.

"Smatramo da smo cijeli slučaj time, iz Eldorada u kojem je bio, usmjerili na glavnog državnog odvjetnika i SOA-u", dodao je.

Pero Kovačevićš (HSP) kazao je, pak, da je njegov klub zadovoljan ovakvim zaključcima Odbora.

Podsjetio je da su pravaši još prošlog tjedna zatražili da se Bajić i Vlada očituju o bečkom sastanku, a budući da nisu dobili očitovanje, obratili su se Odboru nadležnom za nadzor sigurnosnih službi.

"Nas i javnost zanima samo puna istina, ne želimo špekulacije, nego vraćanje predmeta u sustav nadležnih institucija", dodao je Kovačević.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene