Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sjednica idućeg tjedna

DORH zatražio da se Borisu Miloševiću skine saborski imunitet: "U pitanju je sumnja na poticanje počinjenja kaznenog djela"

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo potvrdilo je da su od DORH-a dobili zahtjev za skidanje imuniteta zastupniku Borisu Miloševiću.

Predsjednik saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva Robert Jankovics potvrdio je u petak Hini da je MIP-u od DORH-a stigao zahtjev da skine imunitet SDSS-ovom zastupniku Borisu Miloševiću te da će MIP o tome raspravljati idućeg tjedna, kada Hrvatski sabor ne zasjeda.

"Danas smo dobili zahtjev za davanje odobrenja za vođenje kaznenog postupka protiv Miloševića", rekao je Jankovics i najavio da će MIP održati sjednicu u utorak, u 13 sati.

Zbog toga što idući tjedan nema saborske sjednice, malo je bilo zahtjevno okupiti kvorum, no imam obećanja kolega da će nas biti dovoljno, kazao je.

Pročitajte i ovo Hrvatski sabor - 1 Dobivaju i kazne Zastupnici pronašli sistem rada zbog kojeg neki bijesne: "Ja se vodim kao markirant ako nisam evidentirao tu karticu..."

Pročitajte i ovo Vesna Škulić trosatna drama VIDEO Bivša zastupnica kroz suze opisala horor: "Čekala sam reklame da počnem vikati. Policajac je ušao kroz prozor..."

Jankovics nije želio prejudicirati kakav će biti ishod sjednice, odnosno hoće li MIP, kao i u ranijim slučajevima, udovoljiti zahtjevu DORH-a.

"Ne bih špekulirao što će MIP predložiti, pogotovo ne kakva će biti odluka plenarne sjednice, niti želim na bilo koji način utjecati na mišljenje članova MIP-a", rekao je predsjednik tog saborskog tijela.

Sabor bi, pretpostavlja, o skidanju imuniteta Miloševiću mogao glasovati 1. srpnja.

"Ovdje je u pitanju članak 37. Kaznenog zakona, odnosno sumnja na poticanje počinjenja kaznenog djela", naveo je Jankovics govoreći o DORH-ovu zahtjevu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene