Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u utorak je, upitan treba li potpredsjednik Sabora Milijan Brkić, s obzirom na kaznenu prijavu, odstupiti s tog mjesta, izjavio kako nema dovoljno informacija da bi mogao odgovoriti na to pitanje. Odlučno je odbacio tvrdnje o korištenju institucija za unutarstranačke obračune te naveo da se s Brkićem još nije čuo, ali da će razgovarati kad dođe vrijeme.

Galerija


"U ovom trenutku nemam dovoljno informacija da bih mogao odgovoriti na to pitanje, očekujem da ćemo u idućim danima saznati točno o čemu se radi i onda možemo raspraviti i vidjeti kako dalje", rekao je Gordan Jandroković upitan treba li Milijan Brkić, s obzirom na kaznenu prijavu, odstupiti s mjesta potpredsjednika Sabora. Više je puta ponovio da nema dovoljno informacija i da ne zna o čemu se točno radi.

Vezani članci Gordan Maras (Foto: Dnevnik.hr) Maras ima novu naljepnicu na laptopu, Jandrokoviću se nije svidjela: "Prestanite govoriti, nisam vam dao riječ" Gordan Jandroković (Foto: Dnevnik.hr) Jandroković izgubio živce i Grmoji poručio: "Prestani govoriti! Reći da ste smeće je malo!"

Odlučno je odbacio tvrdnje da se institucije koriste za unutarstranačke obračune kao što tvrdi oporba pa i sam Brkić.

"Mogu apsolutno odgovoriti da se ne koriste, nema naznaka, niti dokaza za to. Ako ih netko ima, neka ih podnese da bi bilo tko zloupotrebljavao institucije za političke, odnosno stranačke obračune", rekao je Jandroković novinarima nakon saborskog Predsjedništva.

Na novinarsku opasku da Brkić sam optužuje policiju i institucije da mu se podmeće, Jandroković je rekao da su optužbe koje je izrekao ozbiljne i da će "sasvim sigurno" morati razgovarati.

"Ne znam na kojim ih argumentima i dokazima temelji. Ako ih ima, sasvim sigurno ih treba predstaviti, ali rano mi je o tome govoriti jer nemam sve informacije o tome što je predmet te kaznene prijave. Kad budem znao više, onda ću moći i kvalitetno odgovoriti", istaknuo je Jandroković.

Nije izravno odgovorio na upit šteti li sve to HDZ-u

"Vidjet ćemo što će donijeti idući dani, u ovom trenutku, dok nemam sve informacije i dok ne znam o kakvim se optužbama radi, ne mogu vam ništa reći", odgovorio je novinarima, navodeći da se, kao glavni tajnik HDZ-a, do danas nije čuo s Brkićem i nije s njim razgovarao.
"Razgovarat ćemo sasvim sigurno, kada za to dođe vrijeme", dodao je.

Na pitanje reporterke Dnevnika Nove TV Sabine Tandare Knezović je li HDZ-u neugodno biti u koaliciji s Milanom Bandićem, odgovorio je da nije čuo snimke sa suđenja i da Bandić ima osebujan način izražavanja. Kaže da nema naznaka da bi bilo što narušilo koaliciju.

Mostovac Nikola Grmoja kaže da se radi o unutarstranačkim sukobima u HDZ-u. Dodao je da ima dokaze da su institucije okupirane i da se koriste za ovakve sukobe. ''To se neće promijeniti dok građani na izborima tome ne kažu dosta'', rekao je Grmoja. Dodao je da je to praksa cijelo vrijeme, da nitko u Hrvatskoj ne odgovara kad je na vrhuncu moći.

''Nešto je trulo u državi Danskoj''

Dodao je da za Milana Bandićanakon snimki na kojima se vidi eklatantan primjer nepotizma, treba pitati premijera Andreja Plenkovića.

''Nešto je trulo u državi Danskoj'', komentirao je predsjednik SDP-ova Kluba Arsen Bauk slučaj Milijana Brkića. Dodao je da je dojam da HDZ koristi institucije kako bi poslao poruke pojedincima te da je stvar HDZ-a hoće li ga zadržati na mjestu potpredsjednika Sabora. ''Što se tiče sadržajnih elemenata prijave, to je više za 007, nije za mene'', rekao je Bauk. Ponovio je da HDZ treba procijeniti šteti li mu Brkić. ''To je samo kaznena prijava, ali podnijela ju je policija što ima veću težinu'', zaključio je. Podsjetio je da je Martina Dalić otišla bez kaznene prijave, jer je nanosila političku štetu, a da su Alojza Tomaševića izbacili, a imao je prekršajnu prijavu.

Za Bandića je rekao da snimke nisu ništa novo i da bi pravosuđe trebalo biti brže. Ne bi rekao da HDZ-u Bandićevo ponašanje ne smeta, ali im treba za vlast.

Mnogi se pitaju zašto vatrogasci nisu iz zraka gasili Notre-Dame: Evo što kaže glavni vatrogasni zapovjednik RH