Predsjednik Sabora Gordan Jandroković komentirao je u srijedu izjave srbijanskog ministra vanjskih poslova Ivice Dačića da će u Zagreb poslati imena žrtava Jasenovca, rekavši da je "srpska politika uvijek ista, što znači provocirati, verbalno izazivati i uvlačiti vas u blato", te da Hrvatska ima pametnijeg posla od prepucavanja s Dačićem.

Galerija


Upitan o izjavi srbijanskog ministra vanjskih poslova te govoreći te odnosima sa Srbijom, Jandroković je rekao kako treba "izbjeći tu vrstu prepucavanja jer ona Hrvatskoj ne koristi".

Vezani članci Plakati s Gordanom Jandrokovićem U Zagrebu osvanuli plakati s Jandrokovićem u kupaćim gaćicama: "Skidanje do kraja..." Reakcije na fotografiju Gordana Jandrokovića Je li ovo sad stvarno previše? Gradonačelnik Svete Nedelje reagirao na Jandrokovićevu fotografiju u kupaćem

"Mi smo članica EU-a i NATO-a, imamo neke druge prioritete. Ponudili smo ruku suradnje, ali oni u ovom trenu još uvijek nisu spremni za onu razinu suradnje i dobrosusjedskih odnosa koja je nužna da bi se ti odnosi razvijali pozitivno. Hrvatska nema razloga nastavljati tu vrstu polemike jer je ona beskorisna i trebamo se okrenuti stvarima koje su važnije za hrvatske ljude."

"Kao što sam rekao, imamo pametnijeg posla od prepucavanja s Dačićem", zaključio je Jandroković nakon komemoracije ratnom ministru Gojku Šušku na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Upitan da prokomentira presudu suda u Slunju koji je u srijedu pjevača Marka Perkovića Thompsona oslobodio optužbe da je poticao mržnju pozdravom "Za dom spremni" na koncertu u Slunju prošle godine, Jandroković je rekao da nepravomoćne presude ne može komentirati, ali da treba ujednačiti sudsku praksu.

"Ta je zadaća pred onima koji se time bave. Kao političar, ne bi bilo primjereno da komentiram sudske presude", kazao je predsjednik Sabora.

O smjernicama Vijeća za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima Jandroković je kazao da je Vijeće "dalo smjernice koje su temelj za zakone koji će trebati urediti tu problematiku". (Hina)