Gordan Jandroković (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Gordan Jandroković (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Foto: Patrik Macek/PIXSELL

"Nikome ne predbacujem niti prijetim, poštujem vašu političku borbu, uporan i snažan otpor, na to imate pravo, ali i druga strana će se politički boriti kao što se borite i vi", poručio je Jandroković Mostovim zastupnicima koji su na Zakon o financiranje političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma podnijeli gotovo 900 amandmana.


Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković najavio je u petak da će se izjašnjavanje o amandmanima na konačni prijedlog zakona o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma održati do kraja, a tek nakon toga doći će na red glasanje, po sadašnjim procjenama negdje oko 22 sata.

Vezani članci Gordan Jandroković Jandroković: "Volio bih da struka ima pripremljene mjere ako brojke zaraženih nastave rasti" Gordan Jandroković Čak četvero zastupnika glasat će videovezom: "Još je dvoje završilo u samoizolaciji, koliko znam nisu se zarazili u Saboru"

"Radit ćemo do kraja danas i izjašnjavati se o amandmanima, a nakon toga će biti glasanje. Sadašnja procjena je negdje oko 22 sata, možda i u 23 sata, možda i u 24 sata, ovisno o tome koliko će trajati rasprava o amandmanima", najavio je Jandroković odgovarajući na prozivke oporbe da je prekršen Poslovnik jer nije održano glasanje u podne.

"Vi ste se odlučili za jednu proceduralnu mogućnost, borite se politički i meni je to u redu, ali isto tako nemojte očekivati da ćemo mi baciti koplje u trnje zato što vi idete na iscrpljivanje. Vi imate to pravo raditi, to je dio parlamentarne borbe, no glasat ćemo kada se za to steknu uvjeti, a to je kad završe amandmani" , kazao je.

S obzirom na sve što se događalo, Jandroković je također najavio za iduću sjednicu donošenje Etičkog kodeksa.

"To je obaveza koja nam proizlazi. Nikome ne predbacujem niti prijetim, poštujem vašu političku borbu, uporan i snažan otpor, na to imate pravo, ali i druga strana će se politički boriti kao što se borite i vi", poručio je Jandroković Mostovim zastupnicima koji su na predmetni zakon podnijeli oko 900 amandmana o kojima izjašnjavanje traje od četvrtka poslijepodne. (Hina)