Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Demantij sastanaka

Jakovčić: Nikad se nisam sastao s Heiderom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istarski župan Ivan Jakovčić tvrdi da se nikad nije sastao s pokojnim Joergom Heiderom te poziva na 'potpuno raščišćavanje' poslovanja Hypo banke u Istri.

'Evidentno je da je Hypo banka i u Hrvatskoj imala klijente koji su moguće zlorabili svoje položaje i činili protuzakonite radnje. Zato sam jedan od onih koji inzistira na totalnoj istrazi oko svih poslova koji su se događali u Hrvatskoj, a kao predsjednik regionalne stranke zainteresiran sam da se to raščisti i u Istri', kazao je Jakovčić na IDS-ovoj konferenciji za novinare u Hrvatskome saboru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slučaj Hypo banke Ostojić ide u Austriju po nove informacije o slučaju Hypo banke Slika nije dostupna Jakovčić: Uskoro će se vidjeti tko laže Afera Hypo: Najavljena nova uhićenja u Hrvatskoj

>> Afera Hypo: Najavljena nova uhićenja u Hrvatskoj

>> 'Skinuo sam se i s prijateljem, stradala su samo dva pim****'

Dodao je da vjeruje kako IDS može dati značajan doprinos da se otvore svi kanali i raščiste svi eventualni negativni elementi poslovanja Hypo banke. Kazao je također da će i dalje biti u stalnom kontaktu s austrijskim tijelima koja istražuju poslovanje Hypo banke, te se založio da se jednako istražno povjerenstvo osnuje i u Hrvatskoj.

Jakovčić je pritom naglasio da ne može prijeći preko pisanje tjednika, kojega je pritom i pokazao, a koji piše da se najmanje pet puta tajno sastajao s Heiderom, da o tome postoje dokazi u knjizi protokola regije Koruške kao i bilješke o tim razgovorima.

Službeni demant iz Klagenfurta

'Kada je ključna teza u tom članku izmišljena, lažna i neistinita i koristi se za kreiranje udarnih članaka, onda je to pitanje, po mom uvjerenju, jedne ozbiljne medijske korupcije u ovoj zemlji', rekao je Jakovčić te predočio pismo iz Ureda predsjednika pokrajine Koruške Gerharda Doerflera koje demantira tvrdnje iz članka.

U pismu se, kazao je Jakovčić, izričito navodi da se nikada nigdje nije susreo s Heiderom u Klagenfurtu kao ni bilježaka o tom susretu.

Upitan za komentar uhićenja bivšeg ravnatelja Carinske uprave i bivšeg rizničara HDZ-a Mladena Barišića odgovorio je kako je na djelu funkcioniranje pravne države.

'To smo dugo očekivali i vjerujem da će se rasvijetliti slučajevi u Hrvatskoj', rekao je. Ponovio je da je za raščišćavanje slučaja Hypo banke jer se, kaže, njegovo ime nepravedno deset godina vuče uz afere te banke.

'Ako je zaista bilo izvlačenja novca, lažnog financiranja izbornih kampanja i svega što mediji pišu, naravno pozdravljam raščiščavanje korupcije u Hrvatskoj, ali želim i tražim da se nadležni bave i medijskom korupcijom u Hrvatskoj. Jer, definitivno je jasno da se ovakvi članci ne mogu raditi bez medijske korupcije', rekao je Jakovčić. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene