Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj Hypo banke

Ostojić ide u Austriju po nove informacije o slučaju Hypo banke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ranko Ostojić rekao je kako će od nadležnih tijela u Austriji zatražiti međunarodnu pravnu pomoć oko novih podataka za slučaj Hypo banke.

'U dogovoru s našim ministarstvom vanjskih poslova i u konzultaciji s Državnim odvjetništvom od njih ćemo zatražiti sve potrebne podatke', rekao je Ostojić nakon zatvorene sjednice Odbora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Demantij sastanaka Jakovčić: Nikad se nisam sastao s Heiderom Slika nije dostupna Jakovčić: Uskoro će se vidjeti tko laže Afera Hypo: Najavljena nova uhićenja u Hrvatskoj

>> Jakovčić: Nikad se nisam sastao s Heiderom

Istaknuo je da će, ako bude potrebno, radi toga putovati u Austriju zajedno s potpredsjednikom Odbora Tomislavom Čuljkom. Ostojić je istodobno odbio komentirati i današnji prijedlog Ivana Jakovčića za osnivanjem istražnog povjerenstva vezanog za poslovanje Hypo banke u Istri.

'To je Jakovčićevo pravo, ali Odbor se odlučio za ovaj put jer mislimo da je on učinkovit', istaknuo je Ostojić. O aferi Hypo banke govorio je i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, rekavši kako Državno odvjetništvo u vezi s tom aferom zna račune, banke, kodna imena, ali ne i tijekove novca po računima, niti tko iza njih stoji.

Pojasnio je i kako na ta pitanja odgovor mogu dati samo austrijske banke. 'Zbog toga smo tražili podršku Hrvatskog sabora da utječe da banke u Austriji, kako bi dale dokumente koji se tiču Hrvatske. Kada ih dobijemo, lako ćemo riješiti problem' rekao je Bajić.

Odbacio je nagađanja da Državno odvjetništvo bilo koga taji ili štiti, ali i rekao da bez dokumenata ne može pokrenuti postupak. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene