Nakon izjave predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović kako je njezinu suprugu Jakovu Kitaroviću ponuđen braniteljski status i da ga je on odbio, oglasilo se Ministarstvo branitelja. Kažu kako Jakov Kitarović ima status branitelja.

Galerija


Jakov Kitarović, suprug kandidatkinje za predsjedničke izbore ima status branitelja, priopćilo je Ministarstvo branitelja, nakon što je Kolinda Grabar-Kitarović izjavila kako je njezinu suprugu Jakovu Kitaroviću ponuđen braniteljski status i da ga je on odbio.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović, bivša predsjednica Hrvatska Bivša predsjednica za Dnevnik Nove TV o ulozi svoga supruga u aferi Janaf: "On je jako društven, voli se družiti..." Je li Petek nosio novac za kampanju ili mito? Je li Petek nosio mito ili novac za kampanju: Kovačević tada nije bio u Klubu, ali bio je - Jakov Kitarović?

Priopćenje Ministarstva branitelja prenosimo u cijelosti:

"Uvidom u službene evidencije utvrđeno je kako je Jakov Kitarović bio djelatnik Ministarstva obrane RH u razdoblju od 1994. do 1996. godine, prvo kao državni službenik, a potom i kao djelatna vojna osoba.

Jakov Kitarović je kao djelatnik MORH-a ostvario status hrvatskog branitelja i to kao pripadnik neborbenog sektora sukladno tada važećim propisima, budući da su sve djelatne vojne osobe ostvarivale status hrvatskog branitelja.

Naglašavamo i kako je uvidom u službene evidencije Ministarstva hrvatskih branitelja utvrđeno da gospodin Kitarović nije koristio niti jedno pravo koje proizlazi iz Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji.

Uz djelatne vojne osobe status hrvatskog branitelja Odlukom ministra obrane iz 1999. godine priznat je i službenicima i namještenicima zaposlenim u MORH-u i OSRH za vrijeme trajanja Domovinskog rata", navode u priopćenju.

Zoltana Kaboka, glasnogovornika kampanje predsjedničke kandidatkinje pitali smo za komentar, no on nam je odgovorio kako je Ministarstvo u priopćenju objasnilo sve relevantne informacije.