Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priopćenje Ministarstva

Jakov Kitarović ima status branitelja, evo kako ga je dobio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon izjave predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović kako je njezinu suprugu Jakovu Kitaroviću ponuđen braniteljski status i da ga je on odbio, oglasilo se Ministarstvo branitelja. Kažu kako Jakov Kitarović ima status branitelja.

Jakov Kitarović, suprug kandidatkinje za predsjedničke izbore ima status branitelja, priopćilo je Ministarstvo branitelja, nakon što je Kolinda Grabar-Kitarović izjavila kako je njezinu suprugu Jakovu Kitaroviću ponuđen braniteljski status i da ga je on odbio.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slijedi identifikacija Kod Mirkovaca ekshumirani posmrtni ostaci dviju osoba: Pronađene žrtve iz Domovinskog rata Slika nije dostupna počinitelji nisu poznati Ministarstvo branitelja oštro osudilo oskvrnuće spomen-obilježja na Kupresu: "Izraz mržnje i nesnošljivosti"

Priopćenje Ministarstva branitelja prenosimo u cijelosti:

"Uvidom u službene evidencije utvrđeno je kako je Jakov Kitarović bio djelatnik Ministarstva obrane RH u razdoblju od 1994. do 1996. godine, prvo kao državni službenik, a potom i kao djelatna vojna osoba.

Jakov Kitarović je kao djelatnik MORH-a ostvario status hrvatskog branitelja i to kao pripadnik neborbenog sektora sukladno tada važećim propisima, budući da su sve djelatne vojne osobe ostvarivale status hrvatskog branitelja.

Naglašavamo i kako je uvidom u službene evidencije Ministarstva hrvatskih branitelja utvrđeno da gospodin Kitarović nije koristio niti jedno pravo koje proizlazi iz Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji.

Uz djelatne vojne osobe status hrvatskog branitelja Odlukom ministra obrane iz 1999. godine priznat je i službenicima i namještenicima zaposlenim u MORH-u i OSRH za vrijeme trajanja Domovinskog rata", navode u priopćenju.

Zoltana Kaboka, glasnogovornika kampanje predsjedničke kandidatkinje pitali smo za komentar, no on nam je odgovorio kako je Ministarstvo u priopćenju objasnilo sve relevantne informacije.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene