Krešo Beljak (Foto: Pixsell,Patrik Macek)1
Krešo Beljak (Foto: Pixsell,Patrik Macek)1 Foto: Pixsell,Patrik Macek

Hrvatska seljačka stranka (HSS) pozvala je u nedjelju aktualnu predsjednicu i kandidatkinju za novi predsjednički mandat Kolindu Grabar-Kitarović da kaže tko je njezinom suprugu Jakovu Kitaroviću ponudio status branitelja.


Kolinda Grabar-Kitarović u nedjelju je na N1 televiziji rekla da je njezinom suprugu bio ponuđen status branitelja, jer je u vrijeme rata radio u Ministarstvu obrane, no da je on to odbio. Predsjednica je nakon gostovanja na spomenutoj televiziji, kampanju za predsjedničke izbore nastavila u Splitu.

"Kao predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović obvezala se na poštovanje i čuvanje ustavnopravnog poretka Republike Hrvatske te je u skladu s tim dužna prijaviti svaki oblik protuzakonitih radnji ili sumnje u protuzakonite radnje.

Kolinda Grabar-Kitarović Grabar-Kitarović u Splitu: "Molim vas zaokružite listu broj dva. Jutros su mi krivo rekli. Sjetite se dva! 'V' kao viktorija, kao pobjeda!"

Kolinda Grabar-Kitarović održala skup u Karlovcu - 1 Grabar-Kitarović kaže kako birače nije pozvala da glasaju za "pravu Hrvatsku". Pogledajte video s tog skupa

Predsjednice Grabar-Kitarović, stoga Vas pozivamo da javno obznanite i prijavite osobu ili instituciju koja se ogriješila o svetost Domovinskog rata i branitelja te tako omogućite da Vaša 'prava' Hrvatska postane pravna Hrvatska", stoji u priopćenju HSS-a.

Iz HSS-a su pozvali i ministra hrvatskih branitelja Tomu Medveda da se, kako kažu, "javno ogradi" od tvrdnji predsjednice Grabar-Kitarović budući da o braniteljskom statusu odlučuje isključivo to ministarstvo.

HSS na izborima podupire Zorana Milanovića, protukandidata Kolinde Grabar-Kitarović. (Hina)