Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mesić ne želi govoriti

Jakić: Bivši predsjednik neće reći odakle mu novac u atmosferi medijskog linča

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što smo jučer objavili kako se USKOK bavi stanovima Stjepana Mesića, odnosno pitanjem tko su prijatelji koji su mu posudili novac, iz Ureda bivšeg predsjednika poručuju da će on to otkriti samo nadležnim institucijama kada ga pitaju.

'Predsjednik će reći tko mu je posudio novac onog trenutka kad to Hrvatska država od njega zatraži. U atmosferi medijskog linča sigurno neće', kazao je Tomislav Jakić iz Ureda bivšeg predsjednika.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Dvije kriminalne skupine Svi detalji velike akcije USKOK-a zbog ilegalnog uvoza luksuznih vozila: Među kupcima sportaši, poduzetnici i odvjetnici

>> Doznajemo: Što je USKOK-u sumnjivo kod Mesića!

Bivši predsjednik ne želi govoriti. A putem svog savjetnika pokušava umanjiti informacije koje kažu da mu institucije provjeravaju podrijetlo novca kojim je kupio dva stana.

'Nema istrage protiv bivšeg predsjednika Mesića niti oko stanova niti u aferi Patria. Postoji anonimna prijava po kojoj policija nastupa kao u slučaju svake anonimne prijave. Nitko bivšeg predsjednika nije kontaktirao', kazao je Jakić.

Činjenica jest da službena istraga još nije otvorena. No Stjepan Mesić zna da su kao i istraga sve predistražne radnje tajne i da institucije pravne države na koje se često sam pozivao nisu obvezne informirati osobe čije poslove provjeravaju.

Glavni državni odvjetnik o svemu šuti. Jutro je proveo na policijskoj akademiji u društvu predsjednika Josipovića. Saslušao je njegovo predavanje i otišao. Bez riječ je bio i Ivo Josipović. Bježeći od medija zaboravio je na još jedno fotografiranje. I još jednom bez riječi sjeo u auto.

I dok Josipović šuti jer je u zaoštrenim odnosima s bivšim kolegom o kupnji stanova Jadranka Kosor nema problem govoriti. Prisjetila se kako je upravo Mesić bio taj koji je zbog stana prozivao nju. Dvojbe nema, kaže, mora otkriti tko mu je dao novac. 'Mislim da je dobro i za njega i za zdravlje politike da to što prije obavi. To je iznimno važno jer ovako se samo vrti u krugu. Ista mjerila i načela za sve'.

Istog je mišljenja i saborski zastupnik, profesor Josip Kregar. 'Izbjegavati dati odgovore na to tko je taj koji mu je posudio u situaciji u kojoj se javljaju različite glasine šteti najviše njemu. Ali na njemu je i da odluči da li će tu privatnu informaciju podijeliti s javnošću'.

Iako više nije na dužnosti, smatra šef laburista Dragutin Lesar, Mesić bi i dalje trebao podnositi imovinsku karticu. 'S obzirom da on koristi dio državnih povlastica koje su zakonom propisane mislim da bi bilo dobro da ga obavezuje i Zakon o sprečavanju sukoba interesa tako dugo dok te povlastice koristi'.

Posuđeni novac od prijatelja, uvjerava njegov savjetnik, Mesić će vratiti kad proda stan u Ilici.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene