Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pala i tuča

Jaka kiša u Splitu izazvala probleme: Poplavljeni i Dioklecijanovi podrumi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Split nikako da odahne od kišnog vremena. I jučer navečer i danas tijekom dana pljuskovi praćeni tučom stvorili su probleme brojnim građanima. Poplavljeni su i Dioklecijanovi podrumi.

Jaki pljuskovi praćeni tučom padali su u Splitu i tijekom noći i dana. Noćašnja jaka kiša poplavila je i Dioklecijanove podrume. Nakon što su rano jutros vatrogasci pomogli, ostalo je mulja koji je trebalo očistiti. Voda se digla jedino 30-tak centimetara i to je to. Sad to treba očistiti, ušlo je blata, mulja', kazao je Pedro Sladanja iz Udruge likovnih urednika.

Pročitajte i ovo Tuča, ilustracija Na drugom kraju sunce VIDEO Nevrijeme zahvatilo Zagreb i okolicu, u dijelovima grada padala tuča Jako nevrijeme nestabilno vrijeme FOTO/VIDEO Jako nevrijeme zahvatilo županiju: Potopljena naselja, ceste, vrtić

Cijelo jutro se stoga čistilo, a morali su čistiti i prodavači na obližnjim štandovima. Mi smo dva dana bili zatvoreni i nismo mogli radit zbog olujnog juga , a evo sad jutros smo došli i čistimo i to je to', kazala je prodavačica Sanja.

>>
FOTO JAKO JUGO NA JADRANU: Vjetar ruši stabla, valovi potapaju brodice

Poplavila je i trgovinu s cipelama. 'Kad sam jutros došla vidjela sam da je cijeli dućan pod vodom. Ima posla sigurno dva dana dok se ovo sredi', kazala je prodavačica Sandra Bubrić.

Pošteđene nisu ostale ni neke konobe, a čistili su se jutros i šahtovi. 'Izbacile su šahte i poplavilo je čitava Riva', kazao je Ante Zebić, poslovođa kanalizacijske mreže Split. A posla je bilo i za druge komunalne tvrtke.

Bez obzira na nevrijeme, Rivu je trebalo očistiti jer su brzo stigli turisti u razgledavanje. Zbog velikih količina vode i kiše koje je padala i tijekom dana na trenutke su poplavile i pojedine prometnice.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene