Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smirivanje vremena očekuje se sutra

Bura puhala i do 235, olujni sjeverac 95 km/h: Na muškarca palo stablo i ubilo ga!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jako nevrijeme s orkanskim vjetrom pogodilo je tijekom noći dio zemlje. U Novom Marofu je na muškarca palo stablo i usmrtilo ga, potvrdila je policija. Na riječkom području najmanje je 20 osoba ozlijeđeno u nevremenu, među kojima je troje djece, a dvije su osobe u životnoj opasnosti.

Ako imate snimke nevremena, šaljite nam ih na moj.report@novatv.hr. Pritom vodite računa da sebe ne dovodite u opasnost!

Pročitajte i ovo Nevrijeme, ilustracija Budite na oprezu Upaljen meteoalarm: U dijelu zemlje izdano upozorenje zbog tuče, raste i vodostaj Nevrijeme u Zadru - 4 upaljen meteoalarm VELIKA GALERIJA Nestvarne snimke iz Zadra: Valovi udarali u stijene, snažan vjetar okovao grad

Jako nevrijeme noćas i tijekom jutra pogodilo je veći dio zemlje. Olujni vjetar prijepodne je na farmi kraj Novog Marofa srušio stablo na 46-godišnjeg muškarca, koji je od teških ozljeda umro na mjestu nesreće, izvijestila je varaždinska policija. U policiji kažu kako se nesreća dogodila na farmi "Krofak" u mjestu Mirkovec Breznički.

Samo na riječkom području ozlijeđeno je više od 20 osoba. U padu stabla u dvorištu Osnovne škole u Opatiji, lakše je ozlijeđeno troje učenika, a teže ozljede zadobila su dva radnika na Marčeljevoj Dragi, koje je bura bacila sa skele. Pali su s osam metara na tlo i obojica zadobili teške tjelesne ozljede opasne po život.

Jak vjetar popraćen kišom čupao je stabla diljem zemlje, a pod njima je stradalo i nekoliko osobnih automobila. Na Zavižanu i u Begovom Razdolju pao je snijeg, a kod Krčkog mosta izmjereni su udari bure brzine 235 km/h. Ta brzina je na paškom mostu iznosila 200 km/h, a na Masleničkom 170 km/h. 

Ništa bolje nijue prošao ni središnji dio Hrvatske gdje je izmjerena brzina olujnog sjeverca i do 95 km/h.

Zbog srušenih stabala zatvorena je za sav promet Sljemenska cesta u Zagrebu, a problemi su nastali i u autobusnom prijevozu. Tako skraćeno voze linije 125 i 128, preusmjerene su linije 210, 279 i 281, a obustavljene su linije 101, 138, 140 i 102.

>> Opatija: Stablo palo na troje djece u dvorištu osnovne škole

Olujni vjetar odnio je i krov s osnovne škole I. G. Kovačić na zagrebačkoj Šalati.

Smirivanje vremena možemo očekivati sutra krajem dana. Na sjevernom Jadranu sutra tijekom dana će biti djelomično sunčano, ali će bura i dalje puhati, kao i do kraja tjedna. U središnjoj Hrvatskoj ostaje vjetrovito do kraja sutrašnjeg dana.

STANJE U PROMETU

I u ostatku zemlji su zatvorene brojne prometnice, što zbog srušenih stabala, što zbog olujnih udara vjetra, ali i poplava.

Za sav promet zbog orkanskog vjetra zatvorene su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje u oba smjera, autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica u oba smjera, autocesta A7 Vežica-Draga-Šmrika, državna cesta D54 Maslenica- Zaton Obrovački, Jadranska magistrala (D8) od Bakra do Svete Marije Magdalene, Krčki i Paški most te riječka obilaznica između čvorova Orehovica i Škurinje u oba smjera.

Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I . i II. skupina) na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo i Delnice u smjeru Rijeke, državnoj cesti D3 Delnice-Kikovica, državnoj cesti D501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja.

>> FOTO Nevrijeme u Zagorju: Autobus sletio u kanal na poplavljenoj cesti

Dionica riječke obilaznice između čvorova Čavle i Orehovica otvorena je samo za osobna vozila.

Zbog zimskih je uvjeta zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu u Gorskom kotaru na cestama ŽC5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Delnice, ŽC5068 Hreljin-Zlobin-Fužine, ŽC5030 Platak-Kamenjak te na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Delnica.

Zbog poplavljenog kolnika zatvorene su ceste D29 Zlatar-Zlatar-Bistrica, D42 u Ogilunu, D74 Đurmanec-Žutnica i Bednja-Šaša, Mihanovićev Dol-Orešje, Paka-Mekušje Donje, ŽC3297 na Žumberku.

Državna cesta D41 od Koprivnice do Lepavine zatvorena je za osobna vozila.

>> Izdano upozorenje DHMZ-a: Stiže zahladnjenje i dosad najjači vjetrovi ove sezone

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni zemlje i kamenja. Iz HAK-a upozoravaju vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

U prekidu su trajektne linije Sumartin-Makarska, Valbiska-Merag, Brestova-Porozina, Valbiska- Lopar, Prizna- Žigljen, Stinica- Mišnjak, Dubrovnik-Suđurać, te katamaranske Zadar-Premuda-Silba-Olib, iz Splita za Brač, Hvar, Korčulu i Lastovo i sve na riječkom području.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene