Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stablo palo na troje djece

Bura odnijela dvojicu radnika s krova, jedan u životnoj opasnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na području Rijeke stižu dojave i o ozlijeđenima uslijed olujnog nevremena koje jutros stvara probleme na tom, ali i području čitave hrvatske. U nevremenu je ozlijeđeno više od 20 osoba.

Ako imate snimke nevremena, šaljite nam ih na moj.report@novatv.hr. Pritom vodite računa da sebe ne dovodite u opasnost! U padu stabla u dvorištu Osnovne škole u Opatiji, ozlijeđeno je troje učenika, doznajemo iz PU primorsko-goranske. Prema riječima glasnogovornice PU, radi se o lakšim tjelesnim ozljedama, a dvoje djece koja su prebačena u riječku bolnicu na Kantridi, pušteno je nakon pružene liječničke pomoći kući. Dojava o toj nesreći bila je u 7:45 sati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Grade se zečji nasipi Obilne kiše izazvale poplave, na snazi izvanredne mjere obrane Slika nije dostupna Nosilo ga po cesti VIDEO Rijeka: Vatrogasca bura digla u zrak zajedno s komadom lima!

>> Jaka ciklona pogodila Hrvatsku: Vjetar čupao stabla, snijeg zabijelio Gorski kotar!

Dvojica radnika teško su stradala na Marčeljevoj Dragi. Njih je bura bacila s krova pomoćnog objekta na gradilištu. Pali su s visine od šest metara na tlo i obojica zadobili teške tjelesne ozljede. Jedan je životnoj opasnosti. Policija je dojavu o toj nesreći zaprimila u 7:40 sati.

U jutarnjim satima došlo je i do prevrtanja dva teretna vozila, jednog kod Putnika, pored Grobnika, a drugog kod Omišlja na otoku Krku, gdje su dvije osobe lakše ozlijeđene.

Iz Hitne službe Primorsko-goranske doznajemo kako je samo na riječkom području bilo 20-ak intervencija. uglavnom se radilo o padovim s ozljedama poput lomova ruku i kukova te udarcima u glavu.

Jedna intervencija zabilježena je na Krku, jedna u Bribiru te jedna u Crikvenici.

Štete od nevremena zbrajaju se po većini županija. Iz DUZS-a kažu kako se šteta sanira i da su sve službe na terenu. Evo pregleda po županijama.

Grad Zagreb i Zagrebačka županija

U Zagrebu je zaprimljeno više dojava građana o padu drveća, drvenih električnih i telefonskih stupova uslijed jakog sjevernog i sjeveroistočnog vjetra, prelijevanja vode iz šahtova na prometnicama te ispadanja trafostanica i kraćih prekida u opskrbi električnom energijom na području grada i županije.

Primorsko - goranska županija

Zbog olujne i orkanske bure došlo je do rušenja stabala na prometnice i električne vodove, tako da je dosta mjesta bilo ili je još uvijek bez električne energije. Iz istog razloga ima problema u cestovnom i pomorskom prometu.

Krapinsko - zagorska županija

Centar 112 u Krapini zaprimio je više dojava građana o prekidu opskrbe električnom energijom na području Oroslavja, Mihovljana, Sv. Križa Začretja i Petrovskog. U mjestu Zlatar poplavljeno je više prizemnih prostorija obiteljskih kuća uslijed izlijevanja oborinskih voda iz začepljenih odvodnih kanala pored ceste.

Koprivničko - križevačka županija

Desetak dojava zaprimio je i Centar 112 u Koprivnici. Riječ je o padu drveća, drvenih električnih i telefonskih stupova uslijed jakog sjevernog i sjeveroistočnog vjetra na području županije kao i ispumpavanja vode.

Istarska županija

Bekoliko desetaka dojava o padu drveća, drvenih električnih i telefonskih stupova uslijed jake bure na području istarske županije zaprimio je i tamošnji Centar 112. U gradu Buzetu bura je srušila limeni krov s trgovačkog centra te je oštećeno nekoliko osobnih vozila.

Bjelovarsko - bilogorska županija

ŽC 112 Bjelovar, zaprimio je nekoliko dojava iz naselja Ždralovi o padu drvenih električnih i telefonskih stupova te padu bora na osobno vozilo uslijed jakog sjevernog i sjeveroistočnog vjetra. Od 05:38 sati uslijed jakog vjetra došlo je do kvara 10 kV dalekovoda Veliko Trojstvo te su bez električne energije ostala okolna naselja.

Sve službe za sanaciju iz navedenih županija su na terenu i u tijeku je uklanjanje posljedica nevremena, izvijestio je na svojim stranicama DUZS.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene