Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stečaj, prosvjed, policija, uhićenja. Sve to dio je priče oko bračkog Jadrankamena. Radnici su uzeli stvar u svoje ruke i trenutačno ne žele da se provodi zakon.


Tvrde, više nikom ne vjeruju. Provjerili smo koliko time i sami rade štetu kako sebi tako i budućnosti tvrtke za koju se bore. Nimalo lijepo ponašali su se i prema drugoj stečajnoj upraviteljici koja radi svoj posao. Jasno je da su radnici Jadrankamena davno izgubili strpljenje.

Vezani članci Tijekom noći na parkiralištu u Ljubićevoj ulici oštećeno više automobila - 5 Mladić šakom razbio stakla na 21 automobilu, šokirani otac došao u policiju, nije vjerovao da je to učinio njegov sin Tijekom noći na parkiralištu u Ljubićevoj ulici oštećeno više automobila - 10 Policija uhitila mladića (20) koji je u Splitu razbio stakla na čak sedam automobila

Stečajni postupak prigoda je da se odnosi u tvrtki riješe, a zato je potrebna dubinska analiza koju radnici ne dopuštaju. 'Zapravo rade u korist svoje štete, jer stečajni postupkom bi zapravo se omogućilo, prije svega naplata njihovih potraživanja', kaže Darko Šket, stečajni upravitelj.

Poruka ni mogućim budućim ulagačima nije dobra. Neozbiljno je, kritizira jedan od najuspješnijih stečajnih upravitelja u Hrvatskoj, da se njegove kolege proglašava lošima jer posao nisu ni počeli.

'Može se razumjeti da su oni zbog neisplata plaća višemjesečnih nezadovoljni i jadni, međutim mislim da je potpuno krivi način', ističe Šket. Radnici, očito, imaju drugi plan. 'Osnovati ćemo d.o.o. naš žiro račun i jednostavno ćemo preuzeti poslovanje Jadrankamena', kaže Tonči Drpić iz sindikata Jadrankamena.

'O svemu odlučuju vjerovnici, ali svi vjerovnici kroz skupštinu i ostala tijela stečajnog postupka', dodaje Šket. U ovom slučaju to su i banke i dobavljači, a ne samo radnici. No, oni unatoč tome što i sami krše zakon očito neće odustati. Udruga stečajnih upravitelja zbog toga će tražiti reakciju za svoje ljude na terenu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.