Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Udario ga radnik

Incident na prosvjedu radnika Jadrankamena: Sindikalac dobio po glavi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nastavku prosvjeda radnika Jadrankamena čelnik sindikata u toj tvrtki Tonči Drpić dobio je udarac glavom u glavu od jednog radnika. Slučaj je ekspresno riješen na Prekršajnom sudu.

Tridesetak bivših radnika Jadrankamena već drugi dan prosvjeduje ispred ulaza u tvornicu zbog, po njihovu mišljenju, nezakonitoga stečajnog postupka nad tom tvrtkom. Mirni se prosvjed održava pod nazivom "Spasimo Jadrankamen" jer je, smatraju prosvjednici i sindikalni čelnici te tvrtke, krajnji cilj stečajnog postupka likvidacija Jadrankamena i njegova prodaja, s čime se radnici ne slažu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sindikalist Drpić upozorava Radnici Jadrankamena: Ako stečajni upravitelj ponovno dođe, opet ćemo ga spriječiti Slika nije dostupna Radnici jedva preživljavaju Tvrtke nakon Brune Orešara...

>> Verbalni sukobi, naguravanja i policija pred Jadrankamenom

Tijekom prosvjeda ispred tvornice u Pučišćima na Braču lakše je ozlijeđen predsjednik Nezavisnog sindikata Jadrankamena Tonči Drpić, kojega je jedan radnik udario u glavu. Po Drpićevim riječima, on je stajao pred vratima tvornice, a u jednom je trenutku naišao taj radnik i, ničim izazvan, udario ga glavom u glavu.

Kako je rekao za Hinu nakon izgreda otišao je na Hitnu pomoć, a zatim i na Prekršajni sud, gdje je bio i radnik koji ga je napao, a kojega je policija koja osigurava prosvjed uhitila i dovela na Prekršajni sud u Splitu.

Radnik je proglašen krivim i kažnjen je s 800 kuna, a dobio je i mjeru zabrane prilaska Tončiju Drpiću na osam dana, doznaje se od Drpića, koji je rekao da mu se napadač na sudu ispričao. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene