Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U izbornoj godini dobrodošla pomoć

Jadranka Kosor se otišla moliti u Izrael

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Jadranka Kosor u službenom je posjetu Izraelu, koji je odgađan nekoliko puta na zamolbu Izraela zbog sukoba u Libiji. Tijekom posjeta će se sastati s najvišim izraelskim dužnosnicima.

Jadranka Kosor sastaje se poslijepodne s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom. Očekuje se da će glavne teme biti bilateralni odnosi te situacija u regiji i svijetu. Tom će prigodom premijerka Kosor u Memorijalnom centru holokausta Yad Vashemu u Jeruzalemu obići muzej te posaditi drvo u čast hrvatskih pravednika među narodima.

Pročitajte i ovo Kamala Harris ugošćuje člana izraelskog ratnog kabineta U ponedjeljak Potpredsjednica SAD-a sastat će se sa članom izraelskog ratnog kabineta Zločin protiv čovječnosti u Pojasu Gaze - 3 Potresni prizori Stotine tisuća djece gladuju, jedu hranu za konje, piju more: "Makar umrla, želim uzeti vreću brašna jer nemam čime nahraniti svoju djecu"

Pravednik među narodima najveće je priznanje koje Država Izrael dodjeljuje nežidovima koji su po cijenu vlastita života tijekom Drugog svjetskog rata spašavali Židove. Drvo su u Izraelu posadili i Ivo Sanader, 2008. godine, te prije njega, prvo drvo u ime Hrvatske, posadio je bivši predsjednik Stjepan Mesić.

Hrvatska je s Izraelom potpisala sporazum o uzajamnom poticanju ulaganja, a šef izraelske diplomacija Avigdor Lieberman zahvalio se na jasnom stavu Hrvatske o Izraelu te je izrazio nadu da će ući u EU, s čim će Izrael dobiti još jednog prijatelja u EU.

Premijerka Kosor navečer će u Jeruzalemu na radnoj večeri razgovarati sa šeficom glavne oporbene stranke Kadima, Tzipi Livni.

Premijerka Kosor sutra će posjetiti Stari grad, pomoliti se na Zidu plača, te posjetiti Isusov grob. Taj dio puta ne nalazi se u službenom protokolu. Službeno premijerka sutra odlazi na Zapadnu obalu, a bit će prva premijerka koja je otišla tamo u posjet. Posjetit će i Betlehem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene