Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Investicija od 300 milijuna eura

Kosor i Jakovčić bi danas trebali potpisati ugovor o Brijuni rivijeri

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Jadranka Kosor i istarski župan Ivan Jakovčić danas bi trebali potpisati ugovor o o provedbi razvojnog programa Brijuni rivijera.

Podsjetimo, vijećnici istarske Županijske skupštine na sinoćnjoj su izvanrednoj sjednici u Pazinu većinom glasova poduprli prijedlog ugovora Vlade o pokretanju projekta 'Brijuni rivijera' na tri mjesta - fažanskoj Pineti i pulskoj Hidrobazi te na otoku Sv. Katarina-Monumenti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Projekt vrijedan više od 2 milijarde kuna Kosor: 15. rujna se raspisuje međunarodni natječaj za Brijune rivijeru Slika nije dostupna Velike investicije Brijuni Rivijera kao recept za gospodarski spas Hrvatske

Ugovor o provedbi Razvojnog programa Brijuni Rivijera na navedenim lokacijama je konsenzualan ugovor između potpisnika Republike Hrvatske, Istarske županije, Grada Pule, Grada Vodnjana, Općine Fažana i društva Brijuni Rivijera d.o.o.

Potpisivanjem tog ugovora ostvaruju se uvjeti za raspisivanje međunarodnog natječaja na kojem će se odabrati najpovoljniji ponuditelji-potencijalni investitori. S odabranim potencijalnim investitorima sklopit će se predugovori.

Puljani podržavaju projekt

Ukupna procjena investicije sa pratećom infrastrukturom iznosi između 300 i 330 milijuna eura, a obuhvaća koncepte hotela i marina. Na svim lokacijama trebalo bi se zaposliti ukupno 1.840 ljudi.

Prema nedavno provedenom istraživanju Puljani većinom podržavaju projekt Brijuni Rivijere (69 posto ispitanika), prvenstveno zbog otvaranja novih mjesta. 27% građana ne podržava projekt, a razloge zašto ne podržavaju realizaciju projekta su zatvaranje prostora za građane, pretjerana izgradnja te kako projekt nije za dobrobit građana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene