Reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak pratio je sve što se događalo danas u Okučanima, a s Krešom Tuškanom, brigadnim generalom OSRH razgovarao je o tome kako to doživljavaju branitelji i građani Okučana?


Reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak razgovarao je s brigadnim generalom Krešom Tuškanom o današnjem incidentu u Okučanima kad je obilježavanje 25. obljetnice Bljeska napustio predsjednik Zoran Milanović jer je jedan od sudionika protokola nosio majicu sa spornim natpisom "Za dom spremni".

Vezani članci Zoran Milanović Milanović bocnuo Srbiju zbog Tesle na kovanicama eura: "Boris je požrtvovno išao čelom tamo gdje se Milorad ne usudi čizmom" Zoran Milanović, predsjednik RH Složio popis: Zoran Milanović objavio tko s njim sutra ide u Okučane, protokol objavio i MORH

"Ja sam profesionalni vojnik i nije na meni da komentiram", rekao je Tuškan koji nije htio komentirati Milanovićev odlazak, no govorio je o akciji Bljesak za koju kaže da je uspješna zbog više faktora.

"Imali smo jasan politički i vojni cilj, dobar plan, dobre pripreme koje su trajale više mjeseci, dobro vodstvo, političko i vojno, Tuđman i Bobetko, a presudna je bila odvažnost, hrabrost i spremnost na žrtvu naših branitelja", istaknuo je Tuškan te naveo kako je operacija Bljesak bila važna jer je sa scene maknula protivnički korpus te je uslijedila obrana istočne Slavonije, a pokazala je "spremnost i odlučnost hrvatske vojske i države da i na taj način riješi svoj problem".

"To je bilo tri mjeseca prije operacije Oluja, u to vrijeme je hrvatska vojska bila na visokoj razini i spremna na najveće zadaće", kaže general te ističe kako danas ima pomiješane emocije, ponos, žal za žrtvama i suosjećanje s obiteljima.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr