Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski premijer Zoran Milanović održava u Banskim dvorima izvanrednu konferenciju za novinare povodom terorističkog napada u Parizu.


Premijer Zoran Milanović tijekom konferencije za novinare izjavio je kako hrvatska Vlada radi sve da sazna što je moguće više informacija iz Pariza, te kako su u kontaktu sa svim institucijama koji im mogu dati podatke o hrvatskim državljanima u francuskoj prijestolnici. Napomenu je kako je Vlada u kontaktu i s kompanijom Croatia Airlines koji će omogućiti Hrvatima koji se nalaze u Parizu, brz dolazak kući u Hrvatsku ukoliko to žele.

Vezani članci Predsjednik RH Zoran Milanović Milanović o navodnom planu mijenjanja granica na Balkanu: "Taj papir je big shit, tko god da je autor - prste dalje od BiH" Zoran Milanović Predsjednik Milanović: "Ministar Beroš očito nema podršku šefa, odbacit će ga kao ručnik". Komentirao i svoju vezu s Janafom

Dodao je kako iz Pariza 'nema informacija o hrvatskim građanima, nema poginulih'.

'Vjerujem da je Hrvatska još uvijek među sigurnim zemljama kada su u pitanju ovakvi događaji', rekao je Milanović.

UŽIVO - NOĆ UŽASA U PARIZU Svjedoci opisuju stravične trenutke: 'Kalašnjikovom su pucali po ljudima! Počela je panika...' - Stanovništvo zamoljeno da ne izlazi iz kuća

'Što se tiče RH mi smo na najvišoj razini spremnosti da zaštitimo građane, osiguramo mir i sigurnost. Razgovarao sam s predsjednicom, sve službe su u punoj pripravnosti, tu smo da zaštitimo hrvatske interese', rekao je Milanović osvrčići se na najnovije tragične događaje u Parizu.

'Prvi zadatak je štititi mir i sigurnost hrvatskih građana', rekao je Milanović.

'Budite spokojni, ali imajte širom otvorene oči. Hrvatska je jedna od najsigurnijih država', dodao je Milanović.

Premijer je također istaknuo kako ne želi povezivati imigrantsku krizu s događajima u Parizu. Napomenuo je kako postoji mogućnost da se kod ljudi pojavi strah od izbjeglica, ali mi sebe možemo zaštititi. 'Manja smo zemlja, nismo veliki igrači i zato se možemo lakše zaštititi', rekao je Milanović. 

'Budite mirni', rekao je za kraj Milanović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook