Drugi dan boravka u Hrvatskoj izraelski i hrvatski piloti poletjeli su zajedno u MIG-u.

Galerija


Let je trajao 40-ak minuta od Pokupskog, preko Like i Velebita, pa sve do mora.

Vezani članci Turisti u Zagrebu (Foto: Filip Kos/PIXSELL) Zagreb se pohvalio s tridesetak tisuća turista više nego prošle godine, u rujnu najviše Amerikanaca The Chemical Brothers (Foto: Callo Albanese) Sve je spremno za spektakl The Chemical Brothersa u Zagrebu

U zraku su simulirali presretanje i napadačke akcije, a zapovjednik izraelske baze Ramat David, koji je svoj F16 prvi put zamijenio MIG-om, oduševljenje nije krio. U Hrvatsku se, kaže, vraća, ali u drugoj ulozi.

"Imate divnu zemlju, 15 minuta smo bili u niskom letu i gledali pejzaž Hrvatske. Puno je zelenila, drveća i jezera. Prekrasno je, vratit ću se kao turist", rekao je zapovjednik zrakoplovne baze Ramat David.

"Još dok smo rulali pitao me možemo li malo otvoriti kabinu da malo zraka pustimo. Rekao sam mu da to nije praksa, ali ja ću mu pustiti malo zraka, s obzirom na to da smo dobri prijatelji. Ne samo da je reda radi rekao da je to dobro i pozitivno, nego je stvarno čovjek bio oduševljen", ispričao je Christian Jagodić, zapovjednik Eskadrile borbenih aviona.