Drugi dan boravka u Hrvatskoj izraelski i hrvatski piloti poletjeli su zajedno u MIG-u.

Galerija


Let je trajao 40-ak minuta od Pokupskog, preko Like i Velebita, pa sve do mora.

Vezani članci Lunapark, Ilustracija (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Zabavni park kao demografska mjera: Bandić bi gradio Zagrebland po uzoru na Gardaland Umirovljeni vojni pilot Ivan Selak (Foto: Dnevnik.hr) Umirovljeni ratni vojni pilot: "Nadam se da će, ako se odustane od ovoga, Mattis dobiti ulicu u Zagrebu"

U zraku su simulirali presretanje i napadačke akcije, a zapovjednik izraelske baze Ramat David, koji je svoj F16 prvi put zamijenio MIG-om, oduševljenje nije krio. U Hrvatsku se, kaže, vraća, ali u drugoj ulozi.

"Imate divnu zemlju, 15 minuta smo bili u niskom letu i gledali pejzaž Hrvatske. Puno je zelenila, drveća i jezera. Prekrasno je, vratit ću se kao turist", rekao je zapovjednik zrakoplovne baze Ramat David.

"Još dok smo rulali pitao me možemo li malo otvoriti kabinu da malo zraka pustimo. Rekao sam mu da to nije praksa, ali ja ću mu pustiti malo zraka, s obzirom na to da smo dobri prijatelji. Ne samo da je reda radi rekao da je to dobro i pozitivno, nego je stvarno čovjek bio oduševljen", ispričao je Christian Jagodić, zapovjednik Eskadrile borbenih aviona.