Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak Skupine prijateljstva Hrvatska-Izrael

Brojne Izraelce Hamas još drži u zatočeništvu: Njihove obitelji mole za pomoć

Gary Koren (C) i Mirjana Petir (D)
Gary Koren (C) i Mirjana Petir (D) Foto: Damjan Tadic/Cropix
Održan je sastanak Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska-Izrael i predstavnika izraelskih obitelji na kojem je sudjelovao i izraelski veleposlanik Gary Koren. Rekao da je u zatočeništvu još 136 izraelskih građana, od čega je 19 žena i dvoje djece.

U Hamasovom zatočeništvu još je uvijek 136 izraelskih građana, među kojima je 19 žena i dvoje djece mlađih od pet godina, rekao je u srijedu izraelski veleposlanik u Hrvatskoj Gary Koren.

On se u srijedu sastao s članovima Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska-Izrael i predstavnicima izraelskih obitelji čije je članove oteo Hamas.

Izrael će nastaviti boriti dok svi taoci ne budu slobodni, kazao je Koren.

Pročitajte i ovo Ilustracija teške tjelesne ozljede Hrvatska povrijedila ljudska prava jer nije provela istragu o zlostavljanju u zatvoru

Članovi obitelji zatočenih izraelskih građana Yaira Yaakova, Noe Argamani i Bara Kupersteina govorili su saborskim zastupnicima o članovima svojih obitelji koji su zatočeni, objasnivši kada i kako su oteti.

Uputili su zamolbu članovima Skupine prijateljstva da i oni učine sve što je u njihovoj moći kako bi njihove obitelji bile opet ujedinjene, navodi se u saborskom priopćenju objavljenom nakon sastanka.

Članovi Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska-Izrael Marijana Petir, Davor Ivo Stier, Zvonimir Troskot, Domagoj Hajduković i Jure Brkan izrazili su suosjećanje s članovima obiteljima zatočenih talaca i osudili napade Hamasa na Izrael, kao i postupke te terorističke organizacije prema Palestincima čije legitimne težnje Hamas ne predstavlja.

"Nitko ne zaslužuje prolaziti kroz takve teške trenutke i ovim vam putem želim izraziti svoje ljudsko suosjećanje zbog toga što prolazite kroz ovu agoniju", kazala je predstavnicima obitelji Marijana Petir, voditeljica skupine.

Pročitajte i ovo Bicikliranje Zdrava aktivnost Odlazak biciklom na posao popravlja mentalno zdravlje žena

"Nadam se kako kroz dijalog, razumijevanje i suosjećanje, kao i kroz naše političke aktivnosti na svim razinama, možemo zajedno raditi na pronalaženju rješenja koja će osigurati siguran povratak vaših najmilijih kućama", zaključila je.

U napadu Hamasa na Izrael 7. listopada oteto je 240 Izraelaca. Dio ih je oslobođen je tijekom kratkotrajnog primirja u studenome, a dio je umro u zatočeništvu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene