Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova karta

Izračunali smo: Novim izbornim jedinicama HDZ bi dobio dva mandata više

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izračunali smo - prema novoj karti izbornih jedinica - HDZ bi dobio više mandata, nego ima sada.

Uzeli smo rezultate s prošlih izbora i rasporedili ih prema novom prijedlogu izbornih jedinica. Pokazalo se da bi, takvom raspodjelom, HDZ danas imao 2 više, a SDP jednog manje zastupnika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Hrvatska je pomorska zemlja' Kosor: Nastojat ćemo pomorcima olakšati odlazak u mirovinu Slika nije dostupna Be toga otvaraju se sumnje Josipović: Temelj za izborne jedinice je popis birača

>> 'U uređenoj državi ne smije biti krivotvorenja biračkih popisa'

Najveću pobjedu bi HDZ ostvario sa 10 osvojenih mandata u IX. izbornoj jedinici koja će sada obuhvaćati južni dio Zadarske županije, južnio dio Šibensko-kninske županije i sjeverozapadni dio Splitsko-dalamtinske županije. SDP bi ovdje osvojio 4 mandata.

Zanimljiva je i VII. izborna jedinica koja po novom HDZ-ovom planu obuhvaća čak sedam županija (Karlovačku, Ličko-senjsku, sjeveroistočni dio Primorsko-goranske županije, sjeverni dio Zadarske županije, sjeverni dio Šibensko-kninske županije, južnio dio Zagreba i južnio dio zagrebačke županije). U toj jedinici HDZ bi na izborima 2007. dobio osam mandata, a SDP pet.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene