Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Premijerka Jadranka Kosor danas je najavila da će Vlada na izmjene Pomorskog zakonika, o kojima slijedi rasprava u Saboru, reagirati amandmanom kojim će nastojati uvažiti prijedloge pomoraca te 'olakšati pomorcima uvjete za odlazak u mirovinu uvažavajući sve njihove argumete'.


Hrvatska je pomorska zemlja, pomorci rade težak posao i treba uvažiti te činjenice, kazala je Kosor tijekom posjeta Gospiću. Zamoljena da komentira rezultate ankete da 69 posto građana ne vjeruje u završetak pristupnih pregovora u lipnju, Kosor je kazala da je vlada usredotočena na posao završetka pregovora te da se radi uporno i s punom snagom.

Kako je rekla, danas se u Zagrebu sastaju predstavnici Vrhovnog suda, DSV-a, glavni državni odvjetnik i ministri u vladi kako bi učinili sve što još treba da bi se zatvorilo 23. poglavlje. Glede zakona o izbornim jedinicama rekla je kako 'vrlo odlučno demantira da je zakon o izbornim jedinicama povučen sa sjednice Vlade jer se ne može povući nešto što nije ni bilo uvršteno u dnevni red'.

Vezani članci Ilustracija Od subote na snazi nova pravila u prometu, pogledajte što se sve mijenja Zoran Milanović i Mario Banožić Milanović odgovorio Banožiću: "Branitelji ne mogu biti taoci lažljivog opstruktora"Također je zanijekala kako je kazala sve ono što pišu mediji - da slijedi hitna konzultacija s koalicijskim partnerima. 'To nije točno jer smo se mi o okviru zakona o izbornim jedinicama dogovorili i među nama nema trzavica, napetih odnosa, poremećaja ni o tom pitanju, a ni inače', dodala je.

Komentirajući smanjenje nezaposlenosti u ožujku u odnosu na veljaču, rekla je da će nezaposlenost i dalje padati kako se budu realizirale i sadašnje i iduće investicije. Premijerka Jadranka Kosor danas je u Gospiću na novinarski upit o beneficiranom radnom stažu za pomorce najavila da će Vlada na izmjene Pomorskog zakonika, o kojima slijedi rasprava u Saboru, reagirati amandmanom kojim će nastojati uvažiti prijedloge pomoraca te 'olakšati pomorcima uvjete za odlazak u mirovinu uvažavajući sve njihove argumete'. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju