Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milanović o prekrajanju jedinica

'U uređenoj državi ne smije biti krivotvorenja biračkih popisa'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izmjene zakona o Ini komentirao je i čelnik SDP-a Zoran Milanović. Kaže kako HDZ kasni i na pogrešan način kopira tuđe mjere.

Milanović je u Splitu na izvještajno tematskoj konvenciji županijskog SDP-a podsjetio da su oni takav zakon predlagali prije četiri mjeseca. Nije htio nagađati hoće li pregovori s Europskom unijom biti gotovi do lipnja, te je odgovorio na novinarsko pitanje o glasinama kako će pregovori biti završeni tek na jesen.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predsjednik Josipović upozorio Josipović: Oprezno i suzdržano kod prekrajanja izbornih jedinica Slika nije dostupna Odgovor na usuglašavanje HDZ-a Milanović optužio HDZ za izborni inženjering, oni mu poručili da ga je strah

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović komentirao je prekrajanje izbornih jedinica, ocjenivši kako se radi o krivotvorenim biračkim popisima jer u jednoj uređenoj pravnoj državi to nije moguće i ne smije biti, a osnova za pomicanje svega jest to što u dvije izborne jedinice u 10 godina je 100.000 novih birača.

Na pitanje o donošenju zakona o INA-i Milanović je odgovorio je kako je upravo SDP predlagao zakon u prosincu prošle godine, no Vlada ga je odbila. 'HDZ po običaju kasni, kopira tuđe mjere i to radi na loš način za sebe i za Hrvatsku', rekao je danas Milanović na izvještajno-tematskoj konvenciji Županijskog odbora SDP-a Splitsko - dalmatinske županije održanoj u splitskom kinu Central.

Ocijenio je kako je Dalmacija danas regija koja paradoksalno nikada u povijesti nije imala bolji trenutak za čvršću i elstičniju odskočnu dasku za budućnost. Nikada nije bila takva infrastruktura, nikada takvo sveučilište. Možda nije najbolje u Europi, ali nikada nije bilo bolje nego što je danas, istaknuo je predsjednik SDP-a dodavši kako je u Dalmaciji puno ljudi, dosta mladih, možda više nego u drugim djelovima zemlje. 'Velika je to šansa sutra kada uđemo u Europsku uniju', kazao je.

>> Izbori: Kosor svakako želi izbjeći Milanovića?

Saborski zastupnik Branko Grčić naglasio je kako Hrvatskoj treba preraspodjela i manje socijalne razlike, te primjena prava u zaštiti radnika. 'Nedopustivo je da radnik radi, a za to ne prima plaću', izjavio je Grčić dodavši kako se moraju početi smanjivati porezni tereti gospodarstvu i ljudima i uvesti konačan red u poduzetništvu.

'Narod treba kruha i duha'

Član predsjedništva SDP- a Ranko Ostojić ocijenio je kako narod treba i 'kruha i duha'. 'SDP je spreman na promjene i na izborima možemo promijeniti stvar', zaključio je.O problemu gospodarstva u široj regiji Dalmacije, konkretno u Zadru govorila je Ingrid Antičević Marinović, koja je rekla kako je HDZ kamen na leđima Hrvatske, te kamen o vratu Dalmacije i 'zato trebamo taj kamen skinuti, a SDP nudi sigurnost jer ova zemlja zaslužuje bolji i pravedniji život'.

Marin Jurjević je ocijenio kako u HDZ-u vlada kolektivna amnezija te dodao kako osim brojnih gospodarskih problema, nezaposlenosti, 70.000 onih koji rade, a ne dobivaju plaću ima i 80.000 onih kojima su računi blokirani ovrhom zbog toga što nisu imali novca za plaćanje komunalija. 'Zbog svega što je ova vlast napravila građanima biti će osuđena od tih istih građana i to doživotnim silaskom s vlasti', rekao je Jurjević.(HIna)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene