Obavijesti Video Pretražite Navigacija
porezna reforma

Pomoću ovog kalkulatora izračunajte koliko će vam rasti plaća

Ilustracija (Foto: Thinkstock)
Ilustracija (Foto: Thinkstock) Thinkstock
Aktualno Galerija Ilustracija (Foto: Thinkstock) Ilustracija (Foto: Thinkstock) Foto: Thinkstock Ilustracija Ilustracija Foto: Getty Images +0 Ilustracija Galerija 1/3 >>
Izračunajte koliko će vam rasti plaća zbog novog kruga porezne reforme. Kako biste izračunali iznos, potrebno je znati visinu bruto plaće i porezne stope grada (ili općine) u kojem živite.

Porezne izmjene koje su ove godine stupila na snagu trebale bi vam povećati plaću. 

Pomoću kalkulatora možete izračunati koliko bi vam plaća trebala rasti.

Kako biste izračunali iznos, potrebno je znati visinu bruto plaće i porezne stope grada (ili općine) u kojem živite. Ako imate djecu, navodite uzdržavane članove i invalidnost.

Vlada je prepustila gradovima i općinama da sami određuju visinu poreza na dohodak unutar određenog raspona. Općine i gradovi mogu odlučiti o novim stopama poreza na dohodak tako da dosadašnja niža stopa poreza na dohodak (20 posto) bude u rasponu od 15 do 23,6 posto, a viša stopa (30 posto) od 25 do 35,4 posto.

Zagrebačka vlast odlučila se za najveće porezno opterećenje te će porezne stope iznositi maksimalnih 23,6 posto (za dohotke do 50.400 eura), odnosno 35,4 posto (za dohotke iznad 50.400 eura).

Od većih gradova koji su odredili porez izdvajamo Osijek i Split. 

Rijeka će imati stope 22,4 i 33,6 posto, a u Splitu će niža stopa biti 21,5 posto te viša 32,25 posto. Osijek će pak zadržati postojeće stope od 20 i 30 posto.

Pročitajte i ovo Vlak Pilot-projekt "Dobro nam dođe svaka povlastica": Besplatan prijevoz vlakom diljem Hrvatske za sve umirovljenike, evo što trebate učiniti

Bjelovar i Sveta Nedelja odlučili su se za niže stope poreza na dohodak od trenutno važećih 20 i 30 posto.

Dubrovnik je najavio kako će ukinuti prirez od 10 posto i zadržati postojeće stope poreza na dohodak od 20 i 30 posto, a 2,4 milijuna eura manjka u proračunu nadoknadit će uštedama i drugim prihodima, prije svega od imovine.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene