Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Odgovorio na kritike

Oleg Butković o najavi Tomislava Tomaševića: "Za to morate biti politički nepismeni"

Održana je sjednica Predsjedništva HDZ-a, nakon koje je pred novinare izašao potpredsjednik stranke Oleg Butković.

Nakon što je završena sjednica Predsjedništva HDZ-a, pred novinare je izašao potpredsjednik stranke i ministar ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Odgovarajući na pitanje novinara, komentirao je da najavu zagrebačkog gradonačelnik Tomislava Tomaševića o uvođenju maksimalne stope poreza na dohodak zbog Vladinog ukidanja prireza.

"Najaviti građanima da ćete uvesti maksimalnu stopu poreza na dohodak, za to morate biti politički nepismeni", rekao je Butković.

Pročitajte i ovo Konferencija za medije Nine Raspudića - 4 "Bačeno 140 milijuna eura" Raspudić o nabavi cjepiva: "Vlada je počinila veleizdaju i pljačku stoljeća"

Također se osvrnuo na tvrdnje oporbe da se s obnovom Banovine čekalo da bi se pogodio dobar trenutak uoči izbora.

"To što oni govore nema veze s pameću, ali ulazimo u izbornu godinu pa ćete slušati sve više takvih nebuloza", rekao je te dodao: "Imate postupak koji ima svoj početak i kraj. Ne možete ništa ubrzavati mimo zakona. To nema veze s tajmingom."

Također je komentirao izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da Zagreb želi srušiti vlast u Beogradu.

"To me ne iznenađuje. To je u maniri onoga što on govori, on stalno vidi neprijatelje izvan države. On bi se trebao koncentrirati na svoje probleme, na probleme u svojoj zemlji, a ne upletati Hrvatsku", ustvrdio je.

Pročitajte i ovo Prekrojene izborne jedinice, ilustracija - 4 Niz promjena Vladine škare prekrojile izborne jedinice, pogledajte videoprikaz gdje će tko glasati: Solin više neće sa Splitom nego sa - Zadrom

Ministar je također upitan o izjavi saborskog zastupnika Nine Raspudića, koji je ustvrdio da je Vladina nabava cjepiva "veleizdaja" i "najveća pljačka u povijesti".

"Oni misle da će takvim izjavama nešto dobiti. Mislim da se trebamo prisjetiti tih vremena korone kada se neki zastupnici Mosta i Domovinskog pokreta nisu htjeli ni cijepiti", rekao je i dodao: "Ovo su predizborne izjave za koje oni misle da će im nešto donijeti. Neće im ništa donijeti i to je pucanj u prazno."

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene