Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SASTANAK VRHA HDZ-A

Božinović o šefu premijerova ureda: "Ako je nešto i propustio, to nije neki krimen. Ne znam zašto ga se napada"

Ministar Božinović dao je izjavu nakon sjednice vrha HDZ-a. Žestoko je branio šefa premijerova ureda.

Završena je zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. Ministar Božinović komentirao je nakon sjednice najnovije izjave Milanovića, te aferu u kojoj se našao šef premijerova ureda Zvonimir Frka Petešić. Misli da je Milanović pretjerao sa svojim izjavama na račun premijera Plenkovića, a da se Frku Petešića "napada" bez razloga.

"Naravno da je Milanović pretjerao, tako se ne komunicira u javnom prostoru. Ako se nekoga stalno proziva najneprimjerenijim izrazima, je li to poziv na razgovor, je li to poziv na dogovor? Svakakvi epiteti se lijepe. Od bande, od kriminalne organizacije.....To nije put kojim bi se ostvario niti jedan strateški cilj", kazao je ministar. 

Komentirao je slučaj šefa premijerova ureda. Odgovorio je na pitanje je li on postao teret premijeru?

"To je čovjek koji radi 20 sati dnevno, to je čovjek koji je došao iz Francuske pomoći. Čovjek je regulirao boravište i prebivalište. Da je on regulirao prebivalište u državnom stanu, mogu samo zamisliti kakvi bi tek bili napadi na njega. On nema nekretninu, vjerojatno bi je imao da je više boravio u RH. Zašto napadati čovjeka koji je regulirao sve. Ako je nešto i propustio, to nije neki krimen... Ne znam zašto se napada jednog takvog čovjeka", kaže. 

Potom je nabrajao sve njegove "uspjehe" i što je sve napravio za Hrvatsku. Milanović smatra da je počinjeno kazneno djelo. Božinović kaže da on misli da nije. 

"Regulirao je prebivalište i boravište, plaća prireze", kaže ministar o Frki Petešiću.  Nije želio komentirati slučaj zviždačice Đerek i izjavu Banožića.  

Na pitanje zašto premijer zadnjih dana daje svojim suradnicima da daju izjave i je li to zato što predsjednik voli polemizirati s premijerom, ministar odgovara: "To nije taktika", poručuje. 

Uoči sjednice izjavu je dao ministar Banožić. Komentirao je optužbe zviždačice Maje Đerek. Ona je Banožića ranije optužila da si je sam birao državni stan, što je Banožić danas ponovno odbacio. Također ga je optužila za pogodovanje jednoj obitelji u vezi poslovnog prostora.

"Maja Đerek uopće nije zviždačica, već obična zviždaljka interesnih skupina", rekao je ministar. Nije želio reći koje su to interesne skupine. 

Aktualno Banožić o Maji Đerek iz Državnih nekretnina: "Ona je zviždaljka interesnih skupina, a ne zviždačica" +0 Mario Banožić Hrvatska Banožić o Maji Đerek iz Državnih nekretnina: "Ona je zviždaljka interesnih skupina, a ne zviždačica" 1/1 >>

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene