U Banskim dvorima održana je sjednica Užeg kabineta, a nakon nje novinarima se obratio potpredsjednik Vlade Tomo Medved.


Premijer Andrej Plenković ima koronavirus pa je sjednicu Užeg kabineta Vlade vodio iz svoga doma, a svi su ministri sudjelovali putem videoveze.

Vezani članci Premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade Plenković otkrio dokad bi se trebalo cijepiti najugroženije stanovništvo, nema ništa protiv da se objavi tko je obnavljao kuće nakon rata Izjava premijera Andreja Plenkovića Uži kabinet nastavlja brusiti nove mjere, hoće li se zatvoriti kafići? Premijer Plenković izbjegao novinarska pitanja

Nakon sjednice Užeg kabineta novinarima se obraća potpredsjednik Vlade Tomo Medved, kojeg je Plenković odredio da ga mijenja u slučaju spriječenosti.

Najavio je da je danas u Saboru predstavljanje mjera vezanih za COVID. ''Hoćete cijeli dnevni red?'', odgovorio je na pitanje što će sutra biti na sjednici Vlade.

Demantirao je povezivanje njega i Ministarstva s osobom koja se dovodi u vezu s Milanom Bandićem, o čemu je pisao Dario Juričan. ''Radi se o predmetu koji je zaprimljen 2015. kad je ministar bio Predrag Matić vezano za stambeno zbrinjavanje i da je Grad Zagreb postupao po tom pitanju. Odbacujem povezivanje tog predmeta sa mnom'', rekao je i ocijenio da je u zadnje vrijeme puno konstrukcija, a da Ministarstvo sve radi u skladu sa zakonom.

Juričan je prozvao ministra Medveda da prikriva podatke koji bi rasvijetlili okolnosti pod kojima je Bandić omogućio osnivaču stranke BM365 Marku Mariću gradski stan uz znatan popust.

Medved se osvrnuo i na slučaj smijenjenog državnog tajnika Stjepana Sučića nakon incidenta u Vukovaru. Naglasio je da Ministarstvo nastavlja sve aktivnosti vezane za zatočene i nestale. Rekao je da će tražiti detalje od MUP-a o događaju, a nakon toga će Upravno vijeće donijeti odluku o sudbini ravnatelja Memorijalnog centra Domovinskog rata iz Vukovara Krunoslava Šeremeta, koji je bio sa Sučićem. ''Ne želim prejudicirati'', poručio je.