Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima ponudu za sindikate?

Plenković o izvanrednim izborima: "Nismo još u toj fazi. Rješenja ima i razgovarat ćemo"

Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr)
Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Na sastanak Kluba zastupnika HDZ-a došao je i premijer Plenković. Komentirao je, uoči sastanka, štrajk prosvjetara i slučaj iz Zadra.

Na pitanje idemo li na izvanredne izbore premijer je odgovorio: "Nismo još u toj fazi".

Pročitajte i ovo Milorad Pupovac Pregovori i razgovori Pupovac: "O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi – SDSS" Dario Hrebak, Predrag Štromar, Veselko Gabričević Utrka s vremenom Stari partneri nisu iznevjerili Plenkovića: "Dao nam je garancije. DP se ne može zaobići"

Komentirao je i štrajk prosvjetara.

"Ja bih rekao ovako - ucjena nema, rješenja ima i razgovarat ćemo". Upitan koje je rješenje za ovu situaciju, Plenković je rekao kako Vlada ima neke ideje za koje misli da bi mogle biti dobre, ali nije htio otkriti o čemu se točno radi. I dalje smatra kako nema razloga za štrajk.

Na pitanje kada će razgovarati sa sindikatima, premijer je ponovio kako su u mandatu njegove Vlade, plaće rasle za 15 do 17 posto.  

"Mislim da je dobra volja ove Vlade prema zaposlenicima u Hrvatskoj više nego jasna. Mi smo Vlada koja vodi računa o cijeloj ekonomskoj politici. Djelujemo kao Vlada koja ima konzistentan smjer. Pozivam sindikate na dijalog i sve političke stranke da zauzmu dobar i realan pristup rješavanju problema.

Operativno politički nije bilo nijednog opravdanog razloga za štrajk, pogotovo u mjesecu kad su naši učitelji i profesori dobili veću plaću, nego za mjesec prije. To je malo neobično. Nema ničega što gori da bi taj štrajk mogao sada cirkularno trajati. On se objektivno po svim mogućim kriterijima nije trebao dogoditi, jer je razgovor trajao, dijalog je trajao, ponude koje su bile na stolu su bile ozbiljne, mi ćemo pronaći rješenja koja su dobra", rekao je Plenković.

Pozvao je učitelje i profesore da se posvete obrazovanju djece. Na pitanje može li se koalicija rušiti na ovom pitanju, Plenković je rekao: "Nije ništa tako dramatično". Komentirao je i slučaj iz Zadra, rekavši da dijeli stav ministra Bošnjakovića.

Premijera u srijedu očekuje podnošenje izvješća u Saboru o radu Vlade, ali i rasprava o opozivu ministra Kujundžića nakon čega treba dokazati da ima većinu u Saboru. Na pitanje je li većina i dalje 82, premijer je rekao: "Koliko ja vidim je".


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene