Obavijesti Video Pretražite Navigacija
iz Osijeka

Plenković o zastavi Jugoslavije na Prideu: "Bizarno je da pod njom šeću zastupnici SDP-a i Možemo!"

Na pitanje koji je njegov osobni stav o zabrani petokrake, premijer Andrej Plenković odgovorio je da to treba ostaviti povjesničarima.

Premijer Andrej Plenković komentirao je u Osijeku izjavu Stipe Mlinarića Ćipe da će Domovinski pokret zabraniti petokraku, a kazao je da nisu o tome razgovarali. 

Kad se radi o zastavi Jugoslavije na Paradi ponosa koja je proteklog vikenda održana u Zagrebu, Plenković kaže:  

"Štitimo sve manjine, pa i seksualne manjine, ali baš da se takva zastava vijori i da pod njom šeću zastupnici Možemo! i SDP-a pa se nitko od njih i ne ogradi od toga, to je bizarno, pa i u suprotnosti s logikom. Bizarno jer u bivšoj državi takve parade ne bi bilo da se čekalo još milijun godina. Sloboda izražavanja da, ali isticanje simbola agresije i ovdje na istoku Hrvatske, to je nespojivo i ne znam kome bi to moglo pasati."  

Na pitanje koji je njegov osobni stav o zabrani petokrake, predsjednik Vlade kaže da se to treba ostaviti povjesničarima.

Suradnja s Domovinskim pokretom neće biti dovedena u pitanje

"Hrvatska je slobodna zemlja. Kad se jedna manifestacija koja je krenula kao izraz solidarnosti pretvori u vrstu aktivizma, koji je sada institucionaliziran kroz dvije lijeve političke opcije, onda je to nešto drugo, to je politički skup koji ide korak dalje, fasciniran valjda ikonografijom Jugoslavije", rekao je premijer.

Poručuje i kako je stav koji njegova vlada ima prema Jasenovcu kristalno jasan.

"Jednako smo jasni da se mora odati počast žrtvama svih totalitarnih sustava. Ovih dana fokusirani smo na europske izbore, pa ne stignemo pratiti te emisije", kazao je Plenković i dodao kako su fokusirani na europske izbore koji su u nedjelju. 

Na pitanje kako će moći voditi državu s Domovinskim pokretom, koji se i dalje ponaša kao da je u oporbi, Plenković kaže da je to itekako moguće. 

"Europski izbori sada su najvažnija tema. Tko što govori, a uz to je saborski zastupnik, nije predmet Vlade, niti što remeti niti će suradnja biti dovedena u pitanje", poručio je te dodao da u HDZ-u paze što govore. 

Pročitajte i ovo Srđana Jankovića dovode na sud tri sata davao iskaz Osumnjičeni za ubojstvo malene Danke napokon progovorio i sve šokirao

Pročitajte i ovo Ured predsjednika, ilustracija izbori krajem godine On je HDZ-ov kandidat za predsjedničke izbore? Evo što kaže o bitci za Pantovčak

O Bartulici i kreditima

Plenković je komentirao i slučaj Stjepe Bartulice i njegove imovinske kartice, odnosno činjenicu da mu ostane 38 eura za život kad poplaća sve kredite. 

"Nemam pojma o čemu govorite. Pitajte njega. On je saborski zastupnik. Imaju oni svoje kabinete. Ako se ljudi dosad nisu naučili da trebaju ispuniti karticu, tu im nikakva topla riječ neće pomoći", rekao je premijer. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene