Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Memedi: Poštivat ću sporazum s HDZ-om

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nazif Memedi, prvi Rom koji će sjediti u Hrvatskom saboru, danas je nakon konzultacija s predsjednikom države Stjepanom Mesićem izjavio da će, bez obzira za koju se opciju odluči ostalih sedam manjinskih zastupnika, poštivati sporazum kojim se obvezao da će u parlamentu podržavati HDZ.

"Poštujemo ono što smo potpisali", kazao je Memedi novinarima u Uredu predsjednika, ističući da odluku o potpori HDZ-u nije donio sam, već da je to odluka dijela romske zajednice koji je podržao njegovu izbornu kandidaturu i pomagao mu u predizbornoj kampanji.

Pročitajte i ovo Izglasan UN-ov sporazum o nadzoru mora i oceana - 1 Ambiciozan plan Povijesni dan! Usvojen sporazum za zaštitu mora i oceana uz svevremensku poruku: "Brod je stigao do obale" Slika nije dostupna Nazif Memedi razgovarao sa HDZ-om i SDP-om

"Ja nisam stranački opredijeljen. Romi su većinom bili za HDZ", rekao je, dodavši da je razgovarao i sa SDP-om i s HDZ-om i da je SDP imao svoga kandidata iz SDA za kojega je, kaže, bio uvjeren da će pobijediti, ali pobijedio je on.

Upitan smatra li da je okrenuo leđa zagrebačkom gradonačelniku, SDP-ovcu Milanu Bandiću koji je pomagao njemu i ostalim zagrebačkim Romima, Memedi je odgovorio da Bandiću nije okrenuo leđa, da je Bandić pomagao Romima, a ne njemu osobno, te da će s njim i dalje surađivati i biti mu prijatelj.

Odbacio je nagađanja u nekim medijima da mu je Bandić davao novce i zaposlio suprugu kako bi stao na SDP-ovu stranu. 

Memedi je izvijestio da mu je predsjednik Mesić poručio kako je to što je potpisao koalicijski sporazum s HDZ-om njegova stvar, te da treba vidjeti kako će u iduće četiri godine u Saboru zastupati romsku zajednicu. 

Rome će, ističe, zastupati na način da će pokušati poboljšati kvalitetu njihova života, poglavito kroz provedbu akcijskog plana za stambeno zbrinjavanje Roma, obrazovanje, zapošljavanje, zdravstvenu zaštitu te statusna pitanja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene